Meclis’teki Taksim Kavgasında Kan Aktı!

Polisin dün Taksim’de Gezi Parkı’na girmek isteyenlere müdahalesi sırasında ortaya çıkan palalı saldırganlar Meclis Genel Kurulu’nu gerdi. Çıkan kavgada kaşı yarılan Ak Partili Dindar hastanelik oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Temmuz 2013 13:32
Meclis’teki Taksim Kavgasında Kan Aktı!

TBMM Genel Kurulu’nda “Torba Yasa Teklifi” görüşülürken, Taksim meydanında polis ve bazı kişilerin göstericilere müdahale ettiği haberi tansiyonu bir anda yükseltti.

Teklifin 3. bölümü üzerindeki soru-cevap kısmında, CHP’li milletvekilleri Taksim‘de göstericilere yapılan sert müdahaleyi gündeme getirerek, elinde pala ve satırlar bulunan kişilerin eylem yapanlara uyguladığı şiddetin fotoğraflarını gösterdiler.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut’a “Sustursanız da konuşsak” derken, Yakut, birleşime 5 dakika ara verdi. Bu sırada AK Partililer, CHP sıralarına yürüyerek, tepki gösterdi. Verilen aranın ardından Bozdağ, yeniden sorulara döndü ancak Gezi Parkı eylemlerindeki olaylarla ilgili yanıt vermedi.

CHP’lilerin laf atması üzerine konuşmasına devam eden Bozdağ, “Darbenin taşeronluğunu siz iyi yaptınız. İkna odalarında darbecilere hizmetkarlık yaptınız. Sizin bu konuda soru sorma hakkınız yok” diye bağırdı.

Bunun üzerine başta Tanal olmak üzere CHP’liler, komisyon sırasında oturan Bozdağ’ın üzerine yürüdü. Ak Partili vekiller de Bozdağ’ı korumak için komisyon sıraları önünde etten duvar oluşturdu. Ortalık bir anda karışıtı, sinkaflı küfürler, yumruklar havada uçuşurken, Ak Partililerin iteklediği CHP’li Engin Özkoç’un yere düştüğü ve tekmelendiği gözlendi. Kadın milletvekilleri kavgayı kenarda korku dolu gözlerle izledi. Bozdağ da ayağa kalkarak kendini savunmaya çalıştı.

Ak Partililer kulise kovaladı
100’ün üzerinde milletvekilinin birbirine girdiği kavgada CHP milletvekilleri Özkoç ile Tanal’ı muhalefet kulisine götürmeye çalıştı. Ak Partili milletvekilleri de arkalarından koşarak kovaladı. Emniyet görevlilerinin kapıyı kapaması üzerine Ak Partililer kulise çıkış bölümünde yığılırken, Tanal aldığı darbe nedeniyle kanlı elini silmeye çalıştı.

Meclis’in gerilmesi üzerine Taksim olaylarına ilişkin açıklama yapması için Ak Parti grubunun Meclis’e çağırdığı İçişleri Bakanı Muammer Güler ise tam kavganın ortasında kaldı. Korumaların bakanı korumak için salon girişine kadar ilerlediği gözlendi.

Güler, ayağından aldığı darbeyi yanına gittiği Bozdağ’a gösterdi. Kavga sırasında yüzünden aldığı darbe nedeniyle kaşı açılan ve kanlar içinde kalan Ak Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar hastaneye kaldırıldı. Kuliste Tanal ve Özkoç’a su verilerek sakinleştirildi. Bu arada Genel Kurul’da tartışmalar devam ederken, Ak Partili Cemal Öztaylan başta olmak üzere bir çok iktidar milletvekili karşılıklı küfürleştikleri CHP’lilerin üzerine yürüdüler. Ak Partili vekilleri araya MHP’li milletvekilleri sakinleştirmeye çalıştı.

Paşa nöbette
Bu arada Ak Partili emekli general Şirin Ünal, Isparta Milletvekili Recep Özel ve Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can kavga boyunca olası saldırıya karşı Bozdağ’ın önünde nöbet tuttu.

Arkada toplantı
Oturuma ara veren TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, iktidar ve muhalefet partilerinin grup başkanvekilleriyle arka odada biraraya gelerek tansiyonun düşürülmesini talep etti. Meclis’in kapatılmasının gündeme geldiği ancak kabul görmediği toplantıda, Bakan Güler’in açıklama yapması ve grup başkanvekillerinin de sakinleştirici konuşma yapması kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.