Meclis'ten AKP önergeleri geçti MHP Önergeleri Reddedildi

İl Genel Meclisi'nde AK Parti'nin 10'un üzerinde verdiği önerge oy birliğiyle kabul edilirken, MHP grubunun verdiği 4 önerge de AK Parti tarafından reddedilerek gündeme alınmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2014 10:41
Meclis'ten AKP önergeleri geçti MHP Önergeleri Reddedildi

İl Genel Meclisi'nde AK Parti'nin 10'un üzerinde verdiği önerge oy birliğiyle kabul edilirken, MHP grubunun verdiği 4 önerge de AK Parti tarafından reddedilerek gündeme alınmadı. MHP Meclis Üyesi İbrahim Bozbey “vebal alıyorsunuz” derken Grup Sözcüsü Kerem Araz “Manidar buluyoruz” dedi. Meclis Başkanı Ali Bolat, “Herkes kendi özgür iradesiyle oyunu kullanıyor” diye konuştu.

İl Genel Meclisi'nde geçtiğimiz ay MHP'li Süleyman Akan'ın verdiği önergenin AK Parti grubunca reddedilmesinden sonra aynı durum Haziran ayı toplantısında da yaşandı. AK Parti grubunun verdiği onun üzerinde önerge Meclis'te oy birliğiyle kabul edilirken, sıra MHP'li üyelere gelince durum değişti.

VATANDAŞIN AHINI ALIYORSUNUZ

MHP'li Süleyman Akan, ilçesi Şarkikaraağaç Aslandağ köy yolundaki tehlikeli virajın düzenlenmesi, Arak köyü'nün içme suyu şebekesinin de onarımı yönünde önerge verdi. MHP ve CHP'lilerin 14 oyuna karşılık iki önerge AK Parti grubu tarafından reddedilerek gündeme alınmadı. Ardından MHP Yalvaç Meclis Üyesi İbrahim Bozbey, Gökçeali köyüne kanalizasyon yapılması konusunda önerge sundu. Bu önergede kabul edilmeyince Bozbey tepki gösterdi. Bozbey, "Elit insanlarsınız. Bu tutum size yakışmıyor. Bizlerden hizmet bekleyen insanların ahını alıyorsunuz. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Bu insanlara şimdiye kadar hizmet gitmemiş, hizmet gitmesine engel yapmanız doğru mu bilmiyorum? Ben hür irademle konuşuyorum. Teşekkür ederim gereği size aittir" dedi.

KİMSENİN ÖZGÜR İRADESİNE İPOTEK KOYMAYIZ

Bunun üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Meclis'te tüm üyelerin özgür iradesiyle hareket ettiklerini belirterek 'Kimsenin hür iradesine ipotek koyma gibi bir yetkimiz olamaz" dedi. MHP Grup Sözcüsü Kerem Araz da ' Çok iyi niyetlerle başlamıştık. Ama ben görüyorum ki, elbette herkes hür iradesiyle hareket ediyor. Toplu olarak hareket edildiğinde biraz hür iradenin dışına çıkılıyor gibi geliyor.

Bir gerekçe söylenseydi keşke. Daha önce önergeler reddedilince gerekçe sunuluyordu. Bu yüzden üzülüyorum. Geçen ay Özel İdare'nin elinde bulunan kapatılan belediyeliklerden devredilen makine ve taşınmazlarla ilgili iki dilekçem var. Bunun yanıtı da gelmedi. Ben bileceğim ki, Özel İdare'nin neyi var neyi yok buna göre önerge vereceğim" diye konuştu.

LİSTEYİ HERKES GÖRECEK

Bunun üzerine Ali Bolat, 'Önergeyi aldıktan sonra söz almak isteyen var mı diye soruyorum. Dolayısıyla oylama yapıldığında herkes hür iradesiyle oy kullanıyor. Kimseye reddet diye siyasi baskımız yok.

Bunu siz de iyi biliyorsunuz. Açık bir şekilde oylama yapılıyor. Herkes kabul edip etmemekte serbest. Vermiş olduğunuz dilekçeyle ilgili belediyelerden devralınan araçlarla ilgili komisyon çalışıyor. Bunu yakınen takip ediyorum. Bazı sıkıntılar var. Bunları aşmakta zorlanılıyor. Yöre halkı o belediyelerin araç ve gereçlerini, taşınmazlarını kendilerinin malı olarak benimsemiş. Bunların Özel İdare'ye getirilmesi konusunda çalışmalar devam ediyor. Komisyon taşınır, taşınmazların listesini hazırlıyor. Bunlar tüm meclis üyelerine dağıtılacak. Ben de sizinle birlikte göreceğim" şeklinde konuştu. Bunun üzerine Kerem Araz, " Bu sıkıntıları buraya taşırsanız beraber aşarız. Ben bunun için istemiştim. Bu paylaşımlar nasıl yapılacak bu sıkıntılar neler görüş bildiririz beraber aşarız" dedi. Meclis Başkanı Bolat da "Devletimiz hükümetimiz çok büyük, kısa bir sürede sorunlar aşılır" yanıtını verdi.

MANİDAR BULUYORUM

Bu konuşmaların ardından MHP'li İbrahim Bozbey bir önerge daha verdi. Ancak o önergede AK Parti grubu tarafından kabul edilmedi. Gazetecilere açıklamada bulunan MHP Grup Sözcüsü Kerem Araz, "Üzülüyorum. Seçildikten sonra Isparta için buradayız siyaset yapmayacağız doğruya evet diyeceğiz dedik. Kamuyla ilgili olan tüm önergeleri, istekleri o yöre halkını ilgilendirdiği için oy birliğiyle geçmesi noktasında ince davranıyoruz. Hepsine biz evet dediğimiz halde bizim arkadaşlarımızın verdiği önergeler gerekçesi söylenmeden reddedildi. 20 kişi bir anda aynı anda el kaldırdığında altında başka şeyler ararım. Manidardır. Bunun yorumunu kamuoyuna bırakıyorum. Bundan sonra da önerge vermeye devam edeceğiz. Biz buraya kendi yöremizdeki sorunları taşımak için seçildik . Tabiki talepleri getireceğiz. Biz Isparta'nın ortak menfaatleri için buradayız dedik. Ben getirince kabul, sen getirince red iyi niyetli bir yaklaşım değil. Bu bir an önce düzeltilmeli" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.