Meclisten Karar Çıktı Arsa Hazineye Devredildi

Eğirdir Adliye Sarayı için belediye arsası meclis üyelerinin oybirliği ile bedelsiz olarak maliye hazinesine devredildi.

Yayınlanma:
Meclisten Karar Çıktı Arsa Hazineye Devredildi

Eğirdir Belediye Meclisi, Eğirdir’e Adliye Sarayı’nın biran evvel kavuşturulması için gerekli imar tadilatını daha önce oybirliği ile onaylamıştı. Belediye Meclisi, Yazla Mahallesi sınırlarındaki Eski Hapishane arsasının bitişiğinde bulunan Belediyeye ait 3 bin 267 m2 arsanın bedelsiz olarak Maliye Hazinesine devredilmesine oy birliği ile karar verdi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir Adliye’sinin yıllardır mevcut Hükümet Binası’nda sıkıştırılmış vaziyette hizmet vermeye çalıştığını belirterek, “Eğirdir’imiz için çok önemli olan Adalet Sarayı’nın ilçemize kazandırılması arzusuyla daha önce meclis üyelerimizin tamamı oy vererek imar tadilâtı ve ilâve imar planını oybirliği ile karara bağlanmıştı.

Belediye Meclisimizin Temmuz ayına ait toplantısında da Eğirdir Adliye Sarayının yapılabilmesi için ihtiyaç olan Belediye arsasını bedelsiz olarak Maliye Hazinesine oy birliği ile devretme kararını almış bulunuyoruz. Bütün meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum.

Halkımızın daha iyi hizmet alabileceği bir Adliye Sarayı’na kavuşmasını bizim gibi saygıdeğer halkımız da sabırsızlıkla beklemektedir. Eğirdir’de Adliye binasının müstakil ve en güzel yapıya sahip olması, başta hakim ve savcılarımızı, Adliye çalışanlarını, avukatlarımızı ve bütün halkımızı fazlasıyla sevindirecektir. Belediyemiz tarafından arsa ve imar konularında ne gerekiyorsa yapıldı.

Eğirdir’imiz güzel bir Adliye Sarayı’na çoktan haketmiştir. Bugün Eğirdir’imiz için hayırlı bir karar alınmıştır. İnşaallah işbirliği içerisinde Eğirdir’imize geleceğe dönük güzel bir Adliye Sarayı kazandırmış olacağız. Belediyemizin aldığı bu karar, tarihi karar olarak hafızalarda yer edecektir. Eğirdir’imize ve saygıdeğer halkımıza hayırlı olsun.” dedi.

Eğirdir Adliye Sarayı için yapılacak binanın Belediye arsasıyla birlikte yaklaşık 4 bin 200 m2 alana sahip olduğu belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.