Meclis’ten Yurdu ‘Devlet Yapsın’ Yanıtı

Belediye Meclisi, SDÜ Doğu kampüsünde yapılacak bin kişilik öğrenci yurdu için görüş isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ‘Resmi kurumlar yapsın, üçüncü şahıslar yapmasın, ticari olmasın, üst hakkı devredilmesin’ yanıtı verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ağustos 2014 19:01
Meclis’ten Yurdu ‘Devlet Yapsın’ Yanıtı

Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Yerleşkesinde yapılması planlanan yurt alanı ve yaşam merkezi projesinin imar düzenlemesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurdu. Çevre Bakanlığı başvuruya ilişkin belediyeye görüş sordu.

O görüş İmar komisyonu raporunda yer aldı. Komisyon raporunda SDÜ doğu kampüsünde Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Isparta Murat Hüdevandigar Öğrenci Yurdu Müdürlüğü’nün başvurusu doğrultusunda 68 bin 247 metrekarelik alanın Belediye Meclisi’nin kararıyla geçen mayıs ayında yurt alanı olarak ayrılması karar verildiği anımsatıldı.

Komisyon, teklif edilen imar planı değişikliği plan notlarında yurt alanı içerisinde yurt, kafeterya, sosyal tesisi, ticari birimler, kültürel hizmet birimleri, spor tesisleri gibi kullanımlara yer verildiğine dikkat çekti. Bu nedenle alanın SDÜ alanında kamulaştırma amacı dışında kullanılacağından plan notlarına yurdun resmi kurum tarafından yapılması, üçüncü şahıslara yaptırılmaması, ticari olmaması ve üst hakkı devredilmemesi hükümlerinin eklenmesi gerektiği belirtildi. Komisyon raporu Meclis’te kabul gördü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum