Meddem Hastanesi'nin Açılışı Yapıldı

Meddem Hastanesi'nin Açılışı Yapıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Nisan 2017 16:47
Meddem Hastanesi'nin Açılışı Yapıldı

Isparta'da bir süre önce hasta kabulüne başlayan Özel Meddem Hastanesi, resmi açılışı yapıldı. Meddem Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Kapancı,  Onkoloji Merkezi'nde radoyterapi ünitesinde hasta kabulüne başladıklarını belirtirken, tedavi gören hastaların yüzde 20'sinin şehir dışından geldiğini söyledi   

İstanbul yolu üzerinde bulunan Meddem Hastanesi'nin açılış törenine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, AK parti Milletvekili Said Yüce, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,  mesleki ve sivili toplumu kuruluşlarının temsilcileri le çok sayıda vatandaş katıldı.

 ONOKOLOJİ'DE MERKEZ OLACAK

                Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşmayı Meddem Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Kapancı yaptı.  1997 yılında Yedişehitler mahallesinde bir polikliniği devralarak özel sektörde bu yolculuğa başladıklarını belirten Kapancı, "Burada 5 çalışanımız vardı. 1999 yılında Çarşı Polikliniğini hizmete soktuk.  2003 yılında çarşıda tıp merkezi binasını satın alıp 2004 yılında hizmet veremeye başladık 15 yataklı 2 ameliyathanemiz vardı. Tıp merkezimizin bahçesini satın alıp 2007 yılında Şifa Hastanesi olarak hizmet vermeye başladık. Bu hastane 35 yataklı 3 ameliyathanesi çalışan sayısı 120 olan hastanemizdi. Bugün de Meddem'i hizmete aldık. Bu hastane binamızı yamamazını sebebi çarşıdaki hastamızın küçük olması, yetersiz gelmesi. Toplamda 7 bin metrekare idi ve iyice dolmuştu. 2012 yılında yeni bir hastane inşaatı için arasa arayışına girdik. İşadamı Mustafa Çırak'ın yanına uğrayıp arsalarını satın almak istedik. Onlar arsa satmayacaklarını ama bu hastaneyi birlikte yapabileceklerini söyledi.Ardından projeyi yaparak 1 Nisan 2015 tarihinde başladığımız inşaatı 16 Ağustos 2016'da bitirdik.  2 aralık itibariyle de hastanede sağlık hizmeti vermeye başladık.  Burası 20 bin metrekare kapalı alan 3 bin araçlık otoparka sahip. 260 yatak kapasiteli bir hastane.  85 yoğun bakım yatağı 44 yenidoğan küvez. 2 adet tomografi cihazı aldık ki  anjyografi yapabilir konumdayız.  Hastanemizde özellikle kalp cerrahisinde tüm cerrahi işlemleri yapabilir konumdayız. Onkoloji Merkezi'nin hizmet açılması için girişimlerimizi yaptık. Şu anda radyo terapi ünitesi hizmete açıldı. Işın tedavisi hasta kabul etmeye başladı. Onkoloji Merkezi'nin cerrahi işlemlerini yapılabilmesi için yeni ekiple çalışmaya başladık. Ekibi güçlendirerek devam edeceğiz. Kemoterapi ve hasta takibi noktasında da Sağlık Bakanlığı'ndan başka bir bölümün ruhsatı gelecek ve onkoloji birimi devreye girecek" dedi .

BURASI BİR MARKADIR
Hastanene istihdam kaynağı açısından önemine değinen Kapancı, "Şu anda çalışan sayımız 430. Bu hastaneyi yapma amacımız tedavi için il dışına giden hastaları burada tutmaktı. Bu yatırımla Isparta'yı sağlık merkezi haline getirmeye katkı sağlamaktı.  Şu anda hastanemizde tedavi olan hastalarımızın yüzde 20'si il dışından geliyor. Burası gerçekten bir markadır" diye konuştu.

BELEDİYE OLARAK HASTANE YAPMAK İSTİYORUZ

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da "Bu yatırımın Isparta için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Isparta'nın markalar şehri olmasını istiyoruz. Sağlık kenti olması açısından bu yatırım çok önemli. Bu hastanenin yapım esnasında Belediyemiz anında üzerine düşeni yaptı. Şimdi de açılışını yapıyoruz. Eski hastanelerimiz var. Milletvekillerimiz de burada.   Boşalan binaların Bakanlık onayıyla ne olacağı konusunun çözülmesiyle sağlık kenti açısından önemi büyük. İhtisas hastanelerinin yapılması da arzediyor. onlar da yapılırsa sağlık kentine doğru süratle gidilecek.  Sağlık kenti olduğumuzda dışarıdan gelen hasta sayımız yüzde 50'yi geçecek.  Bizim Isparta'nın iki havalimanı var. Biri 110 km uzakta. Biri Isparta içinde. Büyük bir liman var. Burası Shangay gibi özel bir yer. BU konuyla ilgili diğer Sağlık Bakanlığı'dan sorun çözülürse bizzat Belediye'de hastane kurmak istiyor. Bu çok önceden beri bizim projemizdir hatta tasarımlarımız bile bitmiştir. Başka bir ülke olsa hemen çözülür ama bizim ülkemiz bürokrasi ülkesi yapabileceğimiz söylenmesine rağmen onay gerekiyor. Isparta'ya belki bir ayrıcalık verilebilir" şeklinde konuştu.

ENGELLEMLERE RAĞMEN YATIRIMLAR SÜRÜYOR

AK Parti Milletvekili Said Yüce, de "Geçen hafta Şehir Hastanesi'ni açtık. Devletimizle birlikte özel sektörümüzün yatırımları devam ediyor. İçeriden ve dışarıdan her tür engellemelere rağmen , gurur duyacağımız böyle güzel eserler yapılmaya devam ediyor.  Sağlık sektöründe önemli adımlar atıldı. Eskiyi hatırlatmaya gerek yok. Herkes yaşadı ve gördü.  Bugün hem resmi hem özel sektörün sağlık yatırımları Isparta'da da gururunu yaşayacağımız, tedavi için geleceğimiz özellikte" dedi.

ISPARTA  SAĞILKTA İLK ÜÇ İL İÇİNDE

                TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç de " 1997'de Kapancı ailesinin küçük bir poliklinikle başladıkları bu yolculukta bugün Ispartamıza yakışan Meddem Hastanesi'nin açılışında, buluştuk. Tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Müthiş bir eser hayırlı uğurlu olsun. Isparta herşeyin en iyisini hak ediyor. Ülke insanımız bu aziz millet her şeyin iyisine layık. Türkiye'de en büyük reform sağlık ve sosyal güvenlik alanında yaşandı. kurumların birleşti ayrım ortadan kalktı. Tüm hastanelerin vatandaşımıza açılması ve buna özel hastanelerin de dahil edilmesi ve sağlıkta yaşanan büyük reformun bir sonucu olarak böyle muhteşem bir eserin açılışında bir araya geldik. Gerçekten, hizmetin odağına insanı koyduğunuzda en temel sektör sağlık. Geçtiğimiz 15 yılda büyük ilerlemeler oldu ve bugün dünyada en işi sağlık sistemine sahip ülkelerden biri olduk. Geçtiğimiz hafta açılışını yaptığımız Şehri Hastanesi Türkiye'nin üçüncü şehir hastanesi. 2016 yılında Türkiye'de kişi başa hastaneye gitme oranı 7 iken,  Isparta'da 10,2 olarak gerçekleşti. Bunun 2.8 milyon civarında olması gerekiyordu. Gerçekleşme oranı 4,2. Bu eserlerle şimdi bu oran daha da artacak. Yeni özel hastanelerimizle ve yeni hastanelerimizle Isparta sağlık şehri olma yolunda ilerlemeye devam edecek. Bugün doktor sayısı, hastanelerdeki yatak sayısı, nitelikli yoğun bakım odaları olsun,. Genel anlamda sağlık hizmetlerinde Isparta , Türkiye'de ilk üçün içerisinde" diye konuştu.  

                Konuşmaların ardından, dua edildi. Ardından protokol  açılış kurdelesini keserek, hastanede incelemede bulundu.           

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum