Mehmet Ali Bapbacı 'AVM’lerden Eksiğimiz yok'

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, Ispartalı bakkal esnafının, büyük alışveriş merkezlerinden hiçbir eksiğinin olmadığını dile getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mayıs 2012 10:54
Mehmet Ali Bapbacı 'AVM’lerden Eksiğimiz yok'

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, Ispartalı bakkal esnafının, büyük alışveriş merkezlerinden hiçbir eksiğinin olmadığını dile getirdi.

Vatandaşlardan bakkal esnafına sahip çıkmasını isteyen Bapbacı: “Unutmayın bakkallar paranız yokken, deftere yazar ama AVM’ler yazmaz” dedi. 

Her geçen gün artan ve büyüyen AVM şubeleri, mahalle bakkallarına büyük sıkıntı yaşatıyor. Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Bapbacı ve yönetimi bu durumdan oldukça rahatsız.

Mahallelerin bir nevi muhtarları ve bekçileri konumunda bulunan bakkallar artık ayakta durmakta güçlük çekiyor. Isparta’da hemen hemen her mahalle de bir AVM şubesi var.
Yetkililerin AVM şubelerine ruhsat verirken biraz daha duyarlı olmasını isteyen Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Bapbacı, “Unutulmasın ki, bakkallar biterse, birçok dengelerde değişir” dedi.

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, Isparta Merkezde 75 tane Alışveriş Merkezi Şubesinin bulunduğunu, her ana cadde üzerinde yeni şubelerin türediğini söyledi.

Kendilerinin IYAŞ ve Migros gibi Alışveriş Merkezleri ile hiçbir sorunlarının olmadığını, tek sıkıntıların mahalle aralarına her geçen gün açılan AVM şubelerinin olduğunu söyleyen Bapbacı: “Ispartalı bakkal esnafı kardeşlerimin tek sıkıntıları, AVM şubeleri, sadece bakkal esnafı değil, diğer esnaf kuruluşları da bu şubelerden şikayetçi, mahalle aralarına açılan şubeler çok büyük sıkıntı yaratıyor. Eğer Ispartalı yetkililer, küçük esnafı düşünüyorsa, bu gibi açılan AVM şubelerine ruhsat verirken daha dikkatli olsunlar. Merkezde 700 üyemiz var. Bizler her dönemde olduğu gibi yine vatandaşın bakkal amcasıyız. Mahallenin hem bekçiyiz, hem muhtarıyız. Postacılar bile bize adres soruyorlar. Bizim bakkallarımızın büyük AVM şubelerinden hiçbir eksiği yok. Arkadaşlarımız teknolojiye modernleşmeye ayak uyduruyor. Hemen hemen her bakkalımız da post makinemiz bulunuyor. Bizde hem kredi kartı geçerli, hem de hesap açılır. Paranız yoksa maaşta ödeyebilirsiniz, ama AVM şubelerinde öyle bir şey geçerli değil, lütfen bakkal esnafımıza değer verilsin ve unutulmasın” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.