Mehmet Büyükekşi: 'Isparta İhracatta Başarılı'

Aylık Türkiye ihracat rakamları açıklama toplantısı ilk kez Isparta Ticaret Odası Konferans Salonunda, ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, yönetim kurulu üyeleri ve sektör temsilcilerinin katımı ile yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Temmuz 2011 11:22
Mehmet Büyükekşi: 'Isparta İhracatta Başarılı'

Aylık Türkiye ihracat rakamları açıklama toplantısı ilk kez Isparta Ticaret Odası Konferans Salonunda, ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, yönetim kurulu üyeleri ve sektör temsilcilerinin katımı ile yapıldı.

Türkiye İhracatçılar meclisi başkanı Mehmet Büyükekşi, “Isparta da bulunmaktan dolayı memnunuz, başta ITSO Başkanına ve diğer üyelerine teşekkür ederiz”dedi.

Büyükekşi şunları söyledi; “ Anadolu da ihracat mayası tutuyor, Anadolu’nun dört bir yanı üretime ve ihracata yöneliyor, küresel ekonomiye açılıyor. Bunun sonucunda Anadolu’nun ihracatı artıyor, istihdamı artıyor, refahı artıyor. 2023’e girerken dünyada, hedef pazarlarımızda ve ülkemizde oluşan ekonomik gelişmeleri modelledik. Stratejik hedeflerimizi belirledik ve performans programımızı oluşturduk.Ancak bu çalışmalarımız mikro düzeye yönelik olarak değil.

Biz Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak hem firmalar, hem sektörler, hem de iller bazında çalışma yürütüyoruz. İhracatın tüm bileşenlerini tek tek analiz ederek, her bir bileşen için özel stratejileri hayata geçiriyoruz. Amaç illerimizin ihracata olan katma değerini arttırmak ve il düzeyinde yapılması gerekenleri belirlemek amacıyla ortak akıl çalışmaları başlattık.

İhracat konusunda belli bir birikimi olan ancak 1 Milyar dolar eşiğini geçmemiş şehirlerimize ilk edepta odaklandık. Amacımız ihracatı ekonomik faaliyetin temel odağı yapmak ve ihracat ile ilgili tüm aktörlerin uygulanmasına katkıda bulunmaktır.

ISPARTA İHRACAT’TA BAŞARILI

Isparta açılımını başarı ile gerçekleştiren illerimizin başında geliyor, 2000 yılında Isparta’nın ihracatı 30 Milyon dolar iken, 2010 yılında Isparta’nın ihracatı 128 Milyon dolara yükseldi.

2011’in ilk 6 ayında ise % 36 oranında bir yükseliş var. 2023 için Isparta’nın 1 milyar dolar ihracat hedefine ulaşacağına inanıyoruz. Önümüzdeki yıllarda yurt içinden ve yurt dışından yatırımcılar için bir cazibe merkezi haline gelecek olan Isparta ilimizin bu potansiyelinin TİM tarafından bir kez daha kamu oyuna aktarılması gerektiğini düşündük.

Toptantılarımız sırasında Isparta için çok güzel vizyon önerileri ortaya çıktı. Bunlardan bir tanesi Isparta’yı” Dünya’nın Meyve Bahçesi” olarak tanımlıyor. Bir diğer öneri ise “Farklı Turizm Çeşitlerinin Biraradalığı” konsepti. Turizm de ihracat kadar Isparta’ya değer katacaktır.

Biz TİM olarak büyük bir potansiyeli olan Isparta’nın ihracata sıçrama sürecini Isparta’lı aktörlerle beraber izlemek, yönlendirmek ve katkıda bulunmak için üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Bir seçim döneminden geçtik Türkiye’nin önünde yeni bir anayasa yapma hedefi var ve demokrasi yürüyüşümüzü yeni bir anayasa ile taçlandırmamız gerekiyor. Türkiye’yi 21. yüzyılda başarı ile taşıyacak bir anayasaya ihtiyaç vardır.

Türkiye 2001 krizinden sonra başarılı bir ekonomik program uyguladı. Bu model bir “tamiratı” içeriyordu ve bu modelin 3 kritik ayağı büyüme, fiyat ve mali istikrarın temin edilmesi idi. Türkiye büyük orada bu hedeflere ulaştı.

Enflasyon % 68’den % 6’ya düştü, milli gerli 3.000 dolardan 10.000 dolara çıktı. İhracatımız 31 milyar dolardan 132 milyar dolara çıktı, istikrara ve güven ortamında Türkiye büyüdü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.