Mehmetçik Yeni Birliklerine Uğurlandı

Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığında temel eğitimlerini başarıyla tamamlayan 1991-4 tertip 8 bin er ile 520 sözleşmeli er törenle yeni birliklerine uğurlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Şubat 2012 20:32
Mehmetçik Yeni Birliklerine Uğurlandı

Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığında temel eğitimlerini başarıyla tamamlayan 1991-4 tertip 8 bin er ile 520 sözleşmeli er törenle yeni birliklerine uğurlandı.

Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığında düzenlenen törene Vali Memduh Oğuz, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Metin Temel, İç Güvenlik Eğitim ve Merkezi Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin, Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İskender Akkurt katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, piyade ve komando andı okundu.

Törende konuşan İç Güvenlik Eğitim ve Merkezi Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin, asker adaylarının 10 hafta önce Türkiye'nin dört bir köşesinden vatani görevlerini yapmak için Isparta'ya geldiklerini söyledi.

Isparta'da eğitim alan tüm asker adaylarını aile sıcaklığıyla karşıladıklarını belirten Tekin, "10 hafta geceli gündüzlü eğitimler yaptık. Askerliğe intibakınızı sağladık ve sizleri yeni görevlerinize hazırladık. Bunda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizlere de üst birliklerinizde, yeni birliklerinizde başarılar diliyorum" dedi.

Törende sözleşmeli erler adına konuşan Koray Yalçın, sözleşmeli erlerin Türk Silahlı Kuvvetlerine yeni bir heyecan, yeni bir ruh kazandıracağını söyledi.

Piyade erler adına konuşan Ömer Faruk Demir ise Isparta'da gördüğü eğitimlerde zorluklara göğüs germeyi öğrendiklerine işaret ederek, "En önemlisi bu vatana karşı ödevlerimizin oluğunu, bu uğurda gerekirse seve seve canımızı feda etmemiz gerektiğini artık çok daha iyi biliyoruz. Ayrıca, gayret ve sabırla çalışınca en uzaktaki hedeflere dahi ulaşabileceğimizi gördük" diye konuştu.

Rütbelerin takılması ve kurbanların kesilmesiyle devam eden tören, geleneksel halat çekme yarışması, halk oyunları gösterisi ve Isparta Belediyesi Mehteran ekibinin geçişiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.