Memlekette Ramazan Bir Başka

Bengütürk TV’nin Memlekette Ramazan Programı’nın sonuncusu Isparta’da yapıldı. Mahmut Tülek’le Ramazan Ayı boyunca Anadolu’yu dolaşan Bengütürk TV’nin son durağı Isparta oldu.

Yayınlanma:
Memlekette Ramazan Bir Başka

Demirköprü Mevkii’nde Isparta Belediyesi tarafından inşa ettirilen 26 Şubat Hocalı ve Şehitler Parkı’nda düzenlenen programa Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Hafız Yaşar Gök, İmam Hatip Mehmet Yüceer ile programın ilerleyen anlarında Belediyenin Ramazan Çadırında İlahi Konseri veren Mustafa Özcan Güneşdoğdu katıldı.



Isparta Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleştirilen programda Isparta’da Ramazan ile birlikte doyulmaz sohbetler, ilahiler, türküler ve şehrin yöresel kültürleri tanıtıldı, Isparta Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalar ele alındı.

Hafız Yaşar Gök’ün Kur’an Tilavetiyle başlayan programda, Isparta Belediyesi Mehteran Ekibi birbirinden güzel marşları söyledi, Mustafa Özcan Güneşdoğdu ilahileriyle geceye renk kattı, program sunucusu Mahmut Tülek’te seslendirdiği parçalarla programa katılan yüzlerce vatandaşa güzel ve duygulu anlar yaşattı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’da Ramazan ayında belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Günaydın, yaptıkları yardımlarda ‘bir elin verdiğini, diğer ele göstermeme’ prensibi ile çalıştıklarını söyleyerek, “Gerek maddi, gerek gıda yardımlarımızı insanlarımızın gönlünü kırmadan yapma çabasındayız. Yardımların başka yerlerde ihtiyaç sahiplerine rencide edilerek dağıtıldığını görüyor ve bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu ramazan ayında da Isparta Belediyesi olarak çeşitli yardımlar yapıldı, belediyemiz yemekhanesinde iftarlar düzenlendi. Ancak biz bunların hiçbirisini medyaya yansıtmadık ve yansıtılması taraftarı da olmadık” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ayrıca bugün Ortadoğu’da, Doğu Türkistan’da, Gazze ve Dünya coğrafyasının diğer ülkelerinde yaşanan Müslüman katliamlarına da değindi. ‘Yüreklerimizin parça parça olduğu bir dönemi yaşıyoruz’ diyen Günaydın, bu konuda ilgililer tarafından gerekli adımların atılmamasını ve Türkiye’nin bu konudaki sessizliğini de eleştirdi.
Programda ayrıca Isparta’da Ramazan Aylarının nasıl geçtiği hususunda da görüşler belirtildi. Ispartalıların sevgi ve kardeşlikte bir vücut gibi oldukları dile getirilirken, vatandaşların bir kase çorbayı bölüşme, paylaşma alışkanlıklarının bulunduğuna işaret edildi.

Ardından programın son bölümünde belediye tarafından hazırlatılan ve yöresel yiyeceklerin yer aldığı stanttaki sahurluklar, programa katılan yüzlerce vatandaşa ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.