Memur Sen’den AK Parti’ye Başörtü Teşekkürü

Memur Sen İl Temsilciliği kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasının bayram sevinci yarattığını kaydederek AK Parti İl Başkanlığı’na teşekkür ziyaretinde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Kasım 2013 10:11
Memur Sen’den AK Parti’ye Başörtü Teşekkürü

AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Memur Sen yöneticileri, AK Parti yöneticilerine teşekkür ederek kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasının bir bayram sevinci yarattığını söyledi.

Memur Sen İl Temsilcisi Osman Akçil, “Türkiye’de, kamuda başörtü yasağının kaldırılması gerçek anlamda bayram sevinci yaratmıştır. Türkiye’de kamu yasağının bulunması nedeniyle bugüne kadar, bu ülkede çok ağır bedeller ödendi. Bilindiği gibi Memur – Sen olarak biz de genel merkez düzeyinde bu konuda imza kampanyası yaptık. Bu kampanya ile kamuoyunda türban serbestliği için ülke genelinde 12 milyon 300 bin, Isparta İl Temsilciliği olarak biz de 10 bin imza toplayarak siyasi erke sunmuştuk. Bugün Ak Parti iktidarında çok önemli bir yasak geride kalmış oldu. Bunu gerçekleştiren bir iktidar var, bir başbakan var. Biz bu yüzden Isparta Memur- Sen olarak hükümetin illerdeki temsilcileri olan sizlere yani Ak Parti Isparta İl Başkanlığına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş’ta açıklamasında “CHP zihniyetinin bir ürünü olan bu başörtüsü sorunu ile insanlar yine bu zihniyet tarafından belli kalıplara sokulmuştur” dedi. Uzaktaş, “Bu durum halka öyle lanse edilmişti ki, sanki başörtülü olunduğu zaman Cumhuriyetin temelleri yerinden oynayacaktı” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, “Ziyaretinizden büyük bir memnuniyet duydum. Türkiye olarak her geçen gün demokratikleşme yolunda ilerliyoruz. Bu konuda bir çok batılı ülkeyi geçmiş durumdayız. Biz Ak Parti olarak bireyler özgür olsun, herkes istediği gibi giyinsin diyoruz. CHP zihniyetinin bir ürünü olan bu başörtüsü sorunu ile insanlar yine bu zihniyet tarafından belli kalıplara sokulmuştur. İşte bu ideolojiyi açmak gerekiyordu. Biz artık her türlü ideolojiyi yıkıyoruz. Bu durum halka öyle lanse edilmişti ki, sanki başörtülü olunduğu zaman Cumhuriyetin temelleri yerinden oynayacaktı. Ama ne oldu, bakın sorun ortadan kalktı. Ne Cumhuriyetin temelleri yerinden oynadı ne de başka bir olumsuzluk oldu hiçbir şey olmadı. Bu bahsettiğim zihniyet aslında bu başörtüsü sorunu ve Cumhuriyet üzerinden nemalanmıştır. Zaten, devamında da üst üste iki defa ülke ekonomik krizle karşı karşıya kalmıştır. Onun için onların amacı başkaydı. Ancak, hükümetimiz sizlerin de kampanyalar düzenleyerek samimi gayretlerinizle bu sorunu Allah’ın izniyle aştık. Keşke, yıllar önce de öğrencilerimiz üniversitelerine girip derslerini takip edebilselerdi, keşke başörtülü memurlarımız başları kapalı bir şekilde işlerinde çalışabilselerdi. Ama yaptırmadılar. Biz geldik bu başörtüsü sorununu çözüp, başörtüsü özgürlüğünü ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum