Memura 3 Maaş İkramiye Yok!

Devlet Personel Başkanlığı'nın, mahrumiyet bölgelerinde çalışmak istemeyen teknik personel ile sağlık ve din görevlilerine ilave 3 maaş önerisine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek itiraz etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Nisan 2013 16:45
Memura 3 Maaş İkramiye Yok!

Devlet Personel Başkanlığı, mahrumiyet bölgelerinde çalışmak istemeyen teknik personel ile sağlık ve din görevlilerini 4 yıl bölgede tutmak için yılda ilave 3 maaş önerdi. 220 bin memuru kapsayacak bu öneriye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek itiraz etti: “Bu ülkenin her bir metrekaresinde çalışmak büyük onurdur. Kamu personelinin bir ilde çalışması için ilave ücret ödenmesi talebini doğru bulmuyoruz” dedi.

Devlet Personel Başkanlığı’nın hazırladığı taslağa göre rotasyon ‘gönüllü’ değil, ‘zorunlu’ olacak. Tüm memurları değil sadece mimar, mühendis, tekniker, din görevlisi ile sağlık personelini kapsayacak. Memurların motivasyonunu artırmak içinse 4 yıllık rotasyon süresince 12 maaş yerine 15 maaş ödenmesi gündeme getirilirken, Maliye Bakanlığı bütçe giderlerini artıracak bu öneriye itiraz etti.

Hürriyet'in haberine göre, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bugün gazetecilerin Maliye neden itiraz ediyor, sorusuna şöyle yanıt verdi:
“Bununla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir çalışma ortaya koydu. Bizim düşüncemiz nettir. Bu ülkenin her metrekaresinde çalışmak büyük bir onurdur. Kamu personelinin bir ilde çalışmak için ilave ücret talebini doğru bulmuyoruz. Fikrimizi söyler en sonunda ortak akılla hareket ederiz” dedi.

VAİZ, DOKTOR, MİMAR, MÜHENDİS
Devlet Personel Başkanlığı’nın rotasyon çalışması, düz memurları değil, eğitim, sağlık, teknik ve sosyal hizmetler ile din hizmetleri kadrolarında çalışan memurları kapsıyor. Doğu ve Güneydoğu ile gelişmişlik düzeyi düşük 22 ili kapsayan rotasyon bölgesinde çalışacak öğretmen, doktor, hemşire, vaiz, sosyal hizmet uzmanı, mühendis, mimar, tekniker kadrolarına yılda 12 maaş yerine 15 maaş verilmesi planlanıyor.

YENİ MEMUR ATANMAYACAK
Çalışmanın en önemli noktasını ise bu mesleklerdeki memurların deneyimli olma şartı oluşturuyor. Yani ‘deneyimsiz’ mimar, mühendis, doktor, hemşire, öğretmenin ilk görev yeri mahrumiyet bölgesi olmayacak.

Memur konfederasyonları ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yaptıkları toplantılarda hem memurun iş güvencesinin kaldırılmasını, hem de ‘zorunlu’ rotasyonu ‘kırmızı çizgileri’ ilan ederek hiçbir şekilde kabul etmeyeceklerini bildirmişlerdi. Ancak tıpkı işadamlarına verilen yatırım teşvikleri gibi çalışanlara da teşvik verilmesi şartıyla rotasyonu kabul edebileceklerini söylemişlerdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.