Memura Saldıran Köpek Kuduz Çıktı

Memura Saldıran Köpek Kuduz Çıktı

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2016 10:20
Memura Saldıran Köpek Kuduz Çıktı

Yalvaç'ta kütüphane görevlisine kendi köpekleri saldırdı. Ölen köpeğin yapılan muayenesinde kuduz olduğu anlaşılınca köyde panik başladı.

Yalvaç'a bağlı Tokmacık köyünde kütüphane memuresi Keziban Dal’a kendilerine ait köpekleri saldırdı. Saldırı sonucu hafif şekilde yaralanan 45 yaşındaki memure yıllardır yanlarında besledikleri köpeklerinin bu davranışına ilk başta anlam veremedi. Ancak köpek bu olayın ardından ölünce durum İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bildirildi. Ölen köpeğin baş kısmı Konya Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne analize gönderdi. Burada yapılan kontrollerde hayvanda kuduz virüsü tespit edildiği açıklandı.

AİLE AŞILANDI
Yaşanan bu olaydan sonra köpeğin saldırısına maruz kalan Keziban Dal ve ailesine kuduz aşısı tedavisi önerildiği ve aşılanmalarına başlandığı öğrenildi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün köyde bulunan diğer köpekleri tedbir amaçlı olarak aşı yapacağı bildirildi.

Nisan ayı başlarında ilçenin Yukarı Kaşıkara ve Sücüllü köylerinde de köpeklerde kuduz hastalığı tespit edilmiş ve 2 köyde karantina başlatılmıştı.

Nurettin Arkan / Yalvaç

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.