Memura Yeni Zam Teklifi

memura yeni zam teklifi

Yayınlanma:
Memura Yeni Zam Teklifi

Hükümet, 5 milyona yakın memuru ilgilendiren zam teklifini yeniledi.

Kamu İşveren Heyeti, kamu görevlilerine 2016 için yüzde 4+4, 2017 için yüzde 3+3 olarak yaptığı zam önerisini, 2016 için yüzde 5+4, 2017 için ise yüzde 3+3 olarak revize etti.

Geçtiğimiz hafta yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde KESK Başkanı Lami Özgen ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik arasındaki diyalog dikkat çekmişti. Özgen, Bakan Çelik'e "Bu masadan kalkmak kamu emekçilerine hakarettir" demişti.

'OLUMLU AMA YETERLİ'

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın hükümetin zam teklifi sonrası yaptığı açıklamada " Kamu İşveren Heyeti, masaya yeni bir teklifle gelmiştir. Kasa açılmıştır. Masanın da önü açılmıştır. 2016 için 5+4 2017 için 3+3 olarak ifade edilmiş olması güzel ama yeterli değil. 2017 için o rakamları müzakere etmeyeceğiz. 2016 için olumlu bir yaklaşımdır; ancak teklif yeterli değil kabul edemeyiz. Masanın yeniden müzakereye açılması için ise olumlu tabi. Masaya sadece ama sadece zam getirmedik. Bu teklifi yenilemenizi bekliyoruz" dedi.


Önceki teklif kaçtı?

Geçen haftaki görüşmelerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik hükümet tarafından memurlara, "2016 yılının ocak ve temmuz aylarında yüzde 4+4, 2017 ocak ve temmuz aylarında ise 3+3 zam" önerisini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum