Memurların Zamlı Maaş Tarihi Belli Oldu

Bu yıl ilk kez ocak ayında belirlenemeyen ve toplu sözleşme yasasıyla geciken zamlı memur maaşlarının mayıs ayında ödeneceği belirtildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2012 17:32
Memurların Zamlı Maaş Tarihi Belli Oldu

Milyonlarca memur, sözleşmeli personel ve memur emeklisi 2012 yılı maaş zammını bekliyor. Ocak ayında belirlenemeyen memurların zam oranı, toplu sözleşme görüşmeleriyle belirlenecek. Toplu sözleşme yasası, uzun bir süredir Meclis'te kurulan Alt Komisyon'da bekliyordu.

Alt Komisyon çalışmalarının tamamlandığını belirten TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan, "Yarın saat 11.00'de komisyon olarak Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına yönelik kanun tasarısına yönelik görüşmelere başlıyoruz" dedi.

KOMİSYON ÇALIŞMALARI BİR GÜNDE BELİRLENECEK

NTV canlı yayınına katılan Elvan, komisyon çalışmalarının bir günde tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi ve toplu sözleşme yasasının önümüzdeki hafta Genel Kurul'dan geçebileceğini kaydetti.

Elvan, "Yasalaştıktan sonra toplu sözleşme için görüşmelere başlanacak. Dolayısıyla Nisan ayında bunun sonuçlanacağını düşünüyoruz" dedi.

GECİKME OLMAZSA ZAMLI MAAŞLAR MAYIS'TA

Toplu sözleşme görüşmeleri, yasa gereği bir ayda tamamlanacak. Memurlar, takvimde yeni bir gecikme olmazsa zamlı maaşlarını Mayıs ayında alabilecek.

Alt Komisyon, sendikalar arasında uzlaşma sağlanamayan maddelerde de değişikliğe gitti. Elvan, "Hizmet kollarının müzakere masasında oturması sağlandı. Toplu sözleşme açıkcası tek bir metinden oluşacak ve iki bölümden oluşacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.