Memurluğa Dönmek İsteyenler Dikkat!

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun uygulanmasında ortaya çıkan tereddütler giderildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2013 14:04
Memurluğa Dönmek İsteyenler Dikkat!

Devlet Personel Başkanlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun uygulanmasında ortaya çıkan bazı tereddütlerin giderip, uygulama birliğinin sağlanmasına yönelik esaslara açıklık getirdi.

Devlet Personel Başkanlığı (DPB), 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun uygulanmasında ortaya çıkan bazı tereddütlerin giderdi. Uygulama birliğinin sağlanmasına yönelik tebliğ hazırlayan DPB, devlet memurluğuna alınma,DPB e-uygulama veri girişlerinin gerçekleştirilmesi, haklarında bazı suçlardan ceza soruşturması yapılan veya bu suçlardan mahkum olan devlet memurları hakkında disiplin hükümlerinin uygulanması esaslarına açıklık getirdi.

MEMURLUĞA DÖNMEK İSTEYENLER
Memurluktan çekilenlerin yeniden devlet memurluğuna alınmada, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur olarak istihdamları, durumlarına uygun boş kadro bulunması ve hizmetlerine ihtiyaç duyulması halinde, başvuracakları kamu kurum ve kuruluşlarının takdirinde bulunuyor.

Yeniden memurluğa dönmek isteyen emeklilerin, atanmak istedikleri kamu kurum ve kuruluşlarına başvurmaları gerekecek.

GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR TAŞINACAK
Bu Tebliğde belirtilen şekillerde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur kadrolarına ataması yapılacak olanlar, bu Kanunun 48'inci maddesinde sayılan genel ve özel şartları taşımak zorunda olacak.

Devlet memurluğuna alımla ilgili olarak DPB'nin, kişilerin kamu kurum ve kuruluşlarına doğrudan atanmalarını sağlama şeklinde bir görevinin bulunmaması ve ayrıca açıktan atanılacak boş kadro için gerekli olan izin, onay gibi atama prosedürlerinin ilgili kurum veya kuruluşlarca yerine getirilecek olması sebebiyle bu Tebliğde belirtilen hallerde devlet memurluğuna atanmak isteyen kişilerin, herhangi bir kamu kurum veya kuruluşuna ait memur kadrolarına açıktan atama izni alınması veya atanmaları amacıyla doğrudan Devlet Personel Başkanlığı'na yazılı veya sözlü başvuruda bulunmaları hiçbir hak ve sonuç doğurmayacağından, bu yöndeki başvurular dikkate alınmayacak.

ENGELLİLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMALARI
Kamu kurum ve kuruluşlarının engelli memur yerleştirilmesi taleplerini, "Nitelik-Kod Kılavuzu"na göre engelli memur alımına yönelik sınav olan ÖMSS veya Kura Sonucuna Göre Yerleştirme Yapılması Talep Edilen Kadrolara İlişkin Bilgi Formu'ndaki bilgi alanlarını eksiksiz bir şekilde doldurarak ilgili yılın Ekim ayı sonuna kadar web kullanıcıları aracılığıyla on-line olarak Devlet Personel Başkanlığı'na ait resmi internet sitesindeki DPB e-Uygulama kısmının Engelli Personel İşlemleri bölümü üzerinden yapmaları, ayrıca yerleştirme sonuçlarına ilişkin bilgileri on-line ortamda ÖSYM Başkanlığı'na, söz konusu bilgilerin girişi yapıldıktan sonra alınacak çıktıları ise ilgisine göre DPB'ye ve ÖSYM Başkanlığına yazı ile göndermeleri gerekecek.

KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLARIN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMALARI
2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu çerçevesinde reşit olana kadar Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından bakılan ve korunan çocuklardan kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmek isteyenlerin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüklerine başvurmaları ve söz konusu Bakanlık tarafından bildirildikleri kamu kurum ve kuruluşlarınca bu kontenjan kapsamındaki kadrolar için yapılacak sınavlarda başarılı olmaları gerekecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.