Merakla Beklenen Proje Görücüye Çıkıyor

Gül İki Sanayi Sitesi’nin, bizzat Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından çizilen taslak projesi Pazar günü yapılacak Gül İki Sanayi Sitesi Kooperatifinin genel kurulunda kamuoyuna tanıtılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2016 15:14
Merakla Beklenen Proje Görücüye Çıkıyor

Bundan iki yıl önce bir hayal olarak ortaya atılan Gül İki Sanayi Sitesi projesi hayal olmaktan çıktı. İki yıl içinde arazi imar planına sanayi bölgesi olarak işaretlendi. Arazide zemin etüdü çalışmaları tamamlandı. Alandan arazi alımları yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Günden güne üye sayısı artan sanayi sitesi kooperatifinin genel kurulu bu hafta sonu yapılacak. 29 Mayısta yapılacak Genel Kurulda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından çizilen sanayi sitesinin taslak projesi de sergilenecek. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın da genel kurula katılarak projeye ilişkin detayları açıklayacak. Gülses Gazetesi sanayi sitesinin taslak projesine ulaştı.

BİR HAYAL OLARAK ORTAYA ATILDI

Gül Küçük Sanayi Sitesi içinde esnafların yeni işyerleri açmak için boş dükkan bulamaması üzerine bir hayal olarak ortaya atıldı. Gül Küçük Sanayi Sitesinin devamı niteliğinde esnaf ve sanayici için yeni yatırım sahası olarak Gül İki Sanayi Sitesinin kurulması için bir grup esnaf talepte bulundu. El birliği ile kooperatif kuruldu ve Bozanönü yolu üzerinde Gül İki Sanayi Sitesini kurmak için Valilik ve belediye nezdinde görüşmeler yapıldı.

HAYALİN PROJESİ HAZIR

Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'nin yerel ve kısıtlı imkanlarla başlattığı yeni sanayi hareketi Isparta için büyük bir proje haline geldi. Isparta Belediyesi'nin imar planı düzenlemesi ve hızlı kamulaştırma için aldığı 'kamu yararı' kararı sonucunda önemli bir aşama kaydedilen Gül İki Sanayi Sitesi'ne TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç kanalıyla ilgili kurumlar tarafından üst yapı desteği verilecek. 1000 işyerli modern yeni bir sanayi sitesi için bu hafta sonu Vali ve Belediye Başkanının katılımıyla zirve gerçekleştirilecek.

KÜÇÜK YETMEZ ORTA ÖLÇEKLİ VE KARMA OLSUN

Bu arada kamuoyunda nasıl bir sanayi sitesi oluşturulacağına ilişkin farklı görüşler ortaya çıktı. Hakim görüş sanayi sitesinin orta ölçekli farklı büyüklükteki dükkanlardan oluşan karma bir orta ölçekli sanayi sitesi oluşturulması şeklinde oldu. Böylece Isparta’nın geleceğini şekillendirecek orta ölçekli karma sanayi sitesi oluşturulması noktasında Isparta’daki bürokratlar, milletvekilleri, belediye başkanı, esnaf ve sanayiciler birleşmiş oldu.

PROJEDE YOK YOK

Isparta’ya modern bir sanayi sitesi kazandırmayı hedefleyen projede yok yok. Projede 4 ayrı büyüklükte dükkanların yanı sıra, cami, meslek lisesi alanı, sosyal tesis, 8 adet park, 4 ayrı ticaret alanı bulunuyor. Projenin tam merkezinde ise ileri de fuar alanı olarak değerlendirilebilecek. 120 bin metrekarelik park bulunuyor. Gül İki Sanayi sitesinin orta ölçekli karma bir sanayi sitesi olması büyük önem taşıyor. Zira farklı sektörlerden farklı metrekarelerde işyeri talepleri var. 1 milyon 200 bin m2'lik alan üzerinde inşa edilecek Gül İki Küçük Sanayi Sitesi'nde mobilyacılar, otomotivciler, kozmetikçiler ve diğer sektörler için 1000 işyeri inşa edilecek. Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi şu ana kadar 135 bin m2'lik alanı satın alarak tapusunu aldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.