Merdiven Altı Kazançlara Yol Açar

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Özcan Pınarcı, dershanelerin kapatılmasının merdiven altı kazançlara yol açacağını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2013 00:57
Merdiven Altı Kazançlara Yol Açar

Dershanelerin kendi kendine doğmayıp arz- talep ilişkisi içerisinde doğduğunu belirtti. Ortada bir ihtiyaç olmasaydı zaten dershaneler varlıklarını devam ettiremezlerdi.

O zaman dershanelerin varlık nedenlerinin ortadan kaldırıldıktan sonra dershanelerin kapatılmasının gerektiğini belirten Pınarcı, okuma salonları ve dershanelerin bir ihtiyaç olmasından öte ekonomik anlamda da ülke ekonomisine büyük katkılarının olduğunu, bu kurumların kapatılması halinde kayıt dışı sistemlerin türeyeceğini belirtti.

Dershanelerin kapatılması, girişimcileri mağdur edeceği gibi başta eğitimciler olmak üzere bu sektörlere bağlı ticarethaneler ve yüz binleri aşan insanımıza yönelik bir istihdam sorunu da ortaya çıkacaktır. Bu tür eğitim kurumlarının fonksiyonlarının sadece eğitim olmayıp toplumsal barışa da önemli katkıları bulunduğunu belirten Pınarcı, toplumun farklı kesimleri arasında ki eğitim farklılığını azaltıp birlik ve beraberliği güçlendirmektedir.

Özellikle ihtiyaç sahibi okuma salonları ve etüt merkezleri, fakir ailelerin evlatları için faklı bir dünyanın, ümidin kapısıdır. Hiçbir ücret alınmadan eğitim verilen bu kurumların kapatılacağı iddaları anne babaları ve bizleri endişelendirmektedir.

Geleceğimizin eserleri olan bu gençleri doğru anlayıp onların enerjilerini doğru kanalize etmek şer şebekelerinin eline düşmelerini engellemek bütün iş dünyası ve insanlık adına çok önemli olup bize düşen ise bu fedakar insanları tebrik ve takdir etmektir.

Pınarcı: ‘‘Gerekli görülen bu kararların doğuracağı sonucun faydadan çok zarara yol açacağı açıktır. Böylesi olumsuz sebepleri olan bu kararı, diliyorum ki karar merci olan kurum ve kuruluşlar dikkate alıp tekrardan gözden geçirirler’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum