Merkez Valisi Yıldız CHP'den Aday Adayı Oldu

Merkez Valiliğinden istifa ederek 12 Haziran’da yapılacak Milletvekili genel seçimleri için CHP’den aday adayı olan Hayrullah Yıldız, "Genel seçimde özgürce ve inançla mücadele edebileceğim siyasi platformun ancak Cumhuriyet Halk Partisi olacağına inandım

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mart 2011 11:32
Merkez Valisi Yıldız CHP'den Aday Adayı Oldu

Merkez Valiliğinden istifa ederek 12 Haziran’da yapılacak Milletvekili genel seçimleri için CHP’den aday adayı olan Hayrullah Yıldız, "Genel seçimde özgürce ve inançla mücadele edebileceğim siyasi platformun ancak Cumhuriyet Halk Partisi olacağına inandım" dedi.

CHP İl binasında düzenlenen basın toplantısına CHP İl ve Merkez İlçe Teşkilatı üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  CHP’den Aday Adaylığını açıklayan Hayrullah Yıldız yaptığı konuşmasında ise; “İdealim olarak seçtiğim mülki idare amirliği görevim nedeniyle, yurdumuzun hemen hemen her bölgesinde görev yapma şansım oldu. Ülkemizi ve değişik yörelerdeki halkımızı her yönüyle tanıma mutluluğuna ulaştım. Keza, bütün idari kademelerde bizzat görev alarak devletimizin yapısı ve kamu yönetiminin işleyişini tanıma olanağım oldu. Doğup, büyüdüğüm, tüm akraba ve dostlarımın yaşadığı memleketim Isparta'ya sürekli ziyaretlerim, yakın ilgim ve iletişimim hep devam etmiştir. Ziyaretlerim sırasında, başta sayın valilerimiz olmak üzere, diğer kamu görevlilerimiz ve hemşehrilerimizden ilimizin sorun ve beklentileri hakkında yeterli bilgi edinme olanağım oldu. Milletvekili seçilebilirsem, mülki idare amiri olarak edindiğim birikim ve yöremiz hakkındaki gözlemlerim sayesinde; ilimiz, ilçelerimiz, kasabalar ve köylerimizin altyapı yetersizlikleri, sosyal ve ekonomik gelişimle ilgili beklenti ve sorunlarının çözümüne katkı sağlayabileceğime inanıyorum. Doğal güzellikleri ve zenginlikleri bol olan ilimizde; Ekolojik dengenin korunması yönünde ciddi çalışmaların yapılması gerektiği inancındayım. Deprem bölgesi olduğumuzu da unutmayarak, bu konudaki gerekli planlama ve koruyucu önlemlerin artırılmasının gerekli olduğu düşüncesindeyim.

İlimize özel sorun ve beklentilerin yanı sıra tüm ulusumuzu yıllardır üzen ve demokratik yollarla mutlak çözüm bekleyen başta bölücü terörün durdurulması; Gelir dağılımı adaletsizliğinin giderilmesi; neredeyse sosyal bir patlama boyutuna ulaşan işsizliğin önlenmesi; Her gün yeni vakaları eklenen yolsuzluk iddialarının yargıya taşınması; Suistimallerin ve haksız zenginleşme iddialarının araştırılması; yolsuzlukların önlenmesine engel oluşturan yasama dokunulmazlığının kaldırılması; demokrasinin gerçek teminatı olan yargı bağımsızlığının mutlakasağlanması; Basın özgürlüğünün mutlak korunması; gibi ve daha birçok nedenden ötürü TBMM çatısı altında görev yapma sorumluluğu istiyorum.

Bu olumsuzluklara 'dur' demek umuduyla önümüzdeki genel seçimde özgürce ve inançla mücadele edebileceğim siyasi platformun ancak Cumhuriyet Halk Partisi olacağı inancımla; valilik görevimden ayrılarak Halkın İktidarı olacak olan CHP den milletvekilliği aday adaylığına başvurmaya karar verdim. Değerli hemşehrilerimden; hangi düşünce ve siyasi partiden olurlarsa olsunlar, önümüzdeki seçimin ülkemiz için olağanüstü bir anlam taşıdığı bilinciyle CHP'ne destek vermelerini umuyorum.

Eğer siz değerli hemşehrilerimizin desteği ile milletvekiliniz olma şansım olursa tüm Isparta'Iıların vekili olarak hizmetinizde olacağım. Önümüzdeki genel seçimin; yukarıda ifade etmeye çalıştığım sorunların çözümünü sağlayacak, ulusal birlik ve bütünlüğümüzü güçlendirecek, Anayasamızda ifadesini bulan Demokratik, Laik ve Sosyal Hukuk Devleti gereklerini koruyup, güçlendirecek bir siyasi iradeyi iktidar etmesi en içten dileğimdir. Ulusumuzun sağduyusuna inancım tamdır” diyerek sözlerine son verdi

Hayrullah Yıldız’ın özgeçmişi;
1946 Aksu - Yakaafşar Köyü doğumluyum. İlkokulu köyümde, Ortaokulu Nazilli'de, Liseyi de Isparta da okudum. AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldum ve ayni yıl Isparta Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak memuriyete başladım. 1967 yılında Atabey Kaymakamlığını vekaleten yürüttüm. 1967 yılında asaleten Kumluca Kaymakamlığına atandım. Daha sonra sırasıyla; Diyarbakır-Çınar, Sinop-Boyabat, Burdur-Bucak, Batman, Bahkesir-Edremit, İskenderun, Gebze Kaymakamlıkları görevlerinde bulundum. Batman Kaymakamlığım sırasında ayni zamanda Belediye Başkanlığı görevini de yürüttüm. 1993 yılında Amasya Valiliğine; 1996 yılında da Merkez Valiliğine atandım. Kaymakamlık ve Valilik görevlerim sürecinde Almanya Kamu ve Yerel Yönetimleri, Almanya ve İspanya Organize Sanayi Bölgeleri ve İmar Uygulamaları konusunda incelemelerde bulunmak üzere Bakanlık tarafından 3 kez yurt dışına görevlendirildim. 1999 Marmara depremi sonrasında Deprem Koordinatör Valisi olarak görev yaptım. Halen sürdürmekte olduğum Merkez Valiliği görevimden 9 Mart 2011 tarihinde Milletvekili Genel seçimlerine katılmak için istifa ederek ayrıldım. İngilizce bilirim. Eşim emekli öğretmen ve 3 çocuk babasıyım.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum