MERKO’nun Kongresi Tartışmalı Geçti

Ortaklardan Ali Özbaşı, kooperatifin kapatılması teklifinde bulundu, ancak önerge verecek imzayı bulamayınca teklifi geçerli sayılmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Haziran 2011 08:29
MERKO’nun Kongresi Tartışmalı Geçti

Ortaklardan Ali Özbaşı, kooperatifin kapatılması teklifinde bulundu, ancak önerge verecek imzayı bulamayınca teklifi geçerli sayılmadı.

Kısa adı Isparta Merkez Tüketim Kooperatifi olan MERKO’nun Olağan Genel Kurul toplantısı dün yapıldı. Düğün salonunda saat 1l.30’da başlayan kongreye 547 ortağın büyük bölümü hazır bulundu.

Toplantı Kooperatif Başkanı Hasan Özdemir’in açış konuşmasıyla başladı. Bunu saygı duruşu izledi. Daha sonra Kongre Divanı seçimi yapıldı. Verilen bir önerge üzerine Divan Başkanlığına İsmail Gülata seçildi.

Divan Başkanı İsmail Gülata, önce gündemi okudu sonra’da gündeme madde eklenmesini isteyen ortak olup olmadığını sordu. Ortaklardan Ali Özbaşı söz aldı ve “Kooperatif artık miadını doldurmuştur, Bu nedenle kooperatifin kapatılmasını istiyorum’ dedi. Divan Başkanı Özbaşı’dan konuyla ilgili yazılı teklif vermesini istedi. Ticaret ve Sanayi Bakanlığı temsilcisi ise yazılı teklifin ancak ortakların yüzde 1O’un isteği üzerine verilebileceğini söyledi. Divan Başkanı Ali Özbaşı’nın sözlü teklifinin geçerli olmadığını ve yazılı teklif getirmesi gerektiğini belirterek yerine oturmasını söyledi. Divan Başkanı gündemi oya sundu. Gündem ortakların oybirliği ile kabul edildi. Gündem gereği önce Yönetim Kumlu Çalışma Raporu okundu. Rapor, Kooperatif Başkanı Hasan Özdemir tarafından okundu.

1 MİLYON 354 BİN LİRA GELİR SAĞLANDI
Çalışma raporunda 2010 yılında MERKO’nun 1 milyon 354 bin lira gelir elde etti. Giderler toplamı ise 1 milyon 248 bin lira oldu. 2010 yılı karı ise brüt 166 bin Lira olarak açıklandı, Elde edilen kardan 278 bin lira kurumlar vergisi, 46 biri lira SSK primi, 26 bin lira gelir vergisi 2,2 Bin Lira da damga vergisi ödendiği belirtildi. Net Karı ise 84 Bin 400 Lira olarak açıklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum