Mermer İhtisas OSB Kuruluyor

250 hektarı Burdur’da 100 hektarı da Isparta sınırında olan bölgede Mermer İhtisas OSB kurulması için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvuruldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2014 21:33
Mermer İhtisas OSB Kuruluyor

Burdur Doğaltaş Madenciler ve Mermer Makineleri Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nasuh Ekinci, Isparta ve Burdur arasında kavga olduğu yöndeki yaklaşımları kasaba kültürüne benzetti ve bu tür yaklaşımları ‘adi düşünce’ olarak tanımladı.

Yıllardır kavgalı ve rekabet içerisinde olduğu söylenen Isparta ve Burdur arasında çok önemli bir yatırım için ortaklık yapıldı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Burdur Doğaltaş Derneği işbirliğinde Isparta ve Burdur’un tam ortasında Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Kısa adı MERİH olan ihtisas OSB için Burdur’dan 250 hektar, Isparta’dan ise 100 hektar alan kullanılacak. Müteşebbis heyet kurulumu tamamlanan MERİH OSB için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvuruda bulunuldu.
Burdur Doğaltaş Madenciler ve Mermer Makinaları Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nasuh Ekinci Burdur Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (MERİH OSB)’nin Göller Bölgesi’nden Dünyaya uzanan köprü olacağını kaydetti.

Nasuh Ekinci ’Merih OSB sayesinde Burdur ve Isparta’dan dünyaya uzanan bir köprü oluşturacağız. Merih OSB Uluslararası Mermer Köprüsü (International Stone Bridge) olacak. Gökçebağ Mevkiinden Gölbaşı Mevkiine uzanan hat üzerinde 353 hektarlık geniş bir arazi üzerinde kurulacak ve yıllık 350 milyon dolar ihracatla birlikte 380 milyon TL yurtiçi ciro yapılacak. 80 ile 120 arasındaki fabrikada dolaylı çalışanlarla birlikte 10 bin 800 kişiye istihdam sağlanacak” dedi.

MERİH OSB’nin yenilikçi, demokratik akla ve bilime önem veren anlayış ve uluslar arası rekabet içerisinde yönetileceğini belirten Ekinci “Dünyada rakibi ve paydaşı olan sektörler içerisinde güçlü, tanınmış, yurt dışından gelen müşteriler ve heyetlerin uğrak noktası olacak” ifadelerini kullandı.
Ekinci, MERİH OSB’nin İşlenmiş Mermer Üretimi, Mermer Türev ürünleri, Blok Mermer üretimi, işlenmiş mermer üretimi, Blok Mermer üretimi ve işlenmiş mermer üretim makinelerinin üretiminin yapılacağı ayrıca AR-GE, ÜR-GE ve Kalite Kontrol, Sosyal alanlar ve ihtiyaç olan yardıncı destek alanlarını içerecek Türkiye’nin modern, çevreci ve atıklarını tamamen değerlendiren OSB’ler arasında yer alacağını aktardı.

Burdur Doğaltaş Derneği Başkanı Ekinci, MERİH OSB’nin kurulacağı bölgenin çok avantajlı olduğunu da söyledi. Isparta ve Burdur’un tam ortasında olan sanayi bölgesinin demiryoluna, havayoluna ve karayoluna çok yakın olduğunu kaydeden Ekinci, bölgeden geçen doğalgaz ve Antalya limanına yakınlığın da önemli bir avantaj olduğunu ifade etti.
Burdur Doğaltaş Madenciler ve Mermer Makineleri Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nasuh Ekinci, Isparta ve Burdur arasında yıllardır bir sorun ve kavga varmışçasına hareket edilmesinden de yakındı. Böyle düşünenlerin kasaba kültürüne sahip olduğunu belirten Ekinci, “bu bir adi düşüncedir. Burada iki ile hizmet edecek bölgesel OSB yapıyoruz. İki il dayanışma içindedir, kardeşlik içindedir” diye sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum