Mers Virüsü Şüphesiyle Acil Servis Kapandı

ISPARTA'DA mers virüsü şüphesiyle Devlet HastanesiAcil Servisi'ne getirilen iki hasta tedaviye alınırken büyük panik yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ekim 2014 16:26
Mers Virüsü Şüphesiyle Acil Servis Kapandı

Isparta'da Mers virüsü şüphesi nedeniyle devlet hastanesi acil servisine getirilen iki hasta tedaviye alındı. Acil servis diğer hastalara kapatılırken, tüm personele maske dağıtıldı.

Hac dönüşü ateş, mide bulantısı ve karın ağrısı gibi şikayetlerle hastaneye başvuran 79 yaşındaki M.A. ile 54 yaşındaki H.S., devlet hastanesi acil servisinde Mers virüsü şüphesiyle tedaviye alındı. Saat 06.00 sıralarında 112 Acil Servis ambulans ekipleri tarafından hastaneye getirilen M.A. adlı erkek ile H.S. adlı kadın tedaviye alınırken, acil servis diğer hastalara kapatıldı. Acil servise gelen hastalar başka hastanelere gönderilirken, bir yandan da temizlik personeli tarafından dezenfekte çalışması yapıldı. 2 hastanın Isparta Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde ayrı bir serviste tedaviye alınmasının ardından acil servis tekrar hizmet vermeye başladı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi:
"Hac dönüşü rahatsızlanarak 112 Acil Servis ambulans ekiplerimize başvuran 2 kişi devlet hastanesi acil serviste Mers virüsü şüphesiyle tedaviye alınmıştır. Gerekli tüm önlemler alınarak, şüpheli vaka olarak değerlendirildiğinden ayrı bir serviste tedaviye alınmışlardır. Acil servis ise önlem olarak kısa süreliğine kapatılmış ve dezenfekte çalışması yapılmıştır. Alınan numuneler ise Türkiye Halk Sağlığı Kurumu referans laboratuvarına gönderilmiştir. Genel durumları iyi olan 2 hastamızın destek tedavileri devam etmektedir."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.