Merve Kuyu Biz Üzerimize Düşeni Yaptık

Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, sağlık kompleksi ve otel projeleri konusunda oda olarak üzerilerine düşeni yaptıklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2011 21:29
Merve Kuyu Biz Üzerimize Düşeni Yaptık

Kuyu, bir süredir basında ve farklı ortamlarda, otel ve sağlık kompleksi projeleriyle ilgili Isparta Mimarlar Odası'nın sessiz kaldığını ve Isparta için inisiyatif kullanmadığı yönünde eleştiriler yapıldığını belirtti.

Kuyu, otel inşaatının başladığını, durdurulan bir iş olmadığını ifade ederek, belediyenin inşaat ruhsatı verebilmesi için gerekli olan ‘Mimarlar Odası Onayı’nı yatırımcının işine devam edebilmesi için projeyi bekletmeksizin kendisinin bizzat imzaladığını anlattı. Kuyu, “Bu imza, çoğu kimsenin göze alamayacağı bir inisiyatiftir. Belediye tarafından da inşaata başlanabilmesi için gerekli inşaat ruhsatı verilmiş ve inşaat başlamıştır.” dedi.

Isparta Mimarlar Odası’nın, inşaat ruhsatının alınıp, inşaatın başlayabilmesi için inisiyatif kullanan, projeyi onaylayarak başlatan kurum olduğunu yenileyen Kuyu, ancak bu yapılırken tarafların hukuksal haklarını sekteye uğratılmayacak şekilde davranmaya dikkat ettiğini ifade etti.Antalya Mimarlar Odası ise Isparta Belediye Meclisi tarafından kabul edilen 600 yataklı sağlık kompleksi ve beş yıldızlı otel projelerini imar planlarında bir takım eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle geçen ay yargıya taşımıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.