Merve Kuyu Neden CHP'ye Katıldı?

Cumhuriyet Halk Partisi’ne dahil olan Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Ajans32 aracılığı ile kamuoyuna çağrıda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2011 11:40
Merve Kuyu Neden CHP'ye Katıldı?

DP’LiLERiN OYLARINI iSTiYORUM
Cumhuriyet Halk Partisi’ne dahil olan Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Ajans32 aracılığı ile kamuoyuna çağrıda bulundu. Kuyu; seçim sürecinde karamsar ve lider arayan eski Demokrat Partililerin oylarına talip olduğunu belirtti.

MERKEZ SAĞ KÖKENLİYİM
Bir kere ben, merkez sağ kökenli, yani eski Demokrat Parti, Adalet Parti kökenli bir ailenin ferdiyim. Bundan utanmıyor, bunu söylemekten hiç çekinmiyorum hatta gururla söylüyorum. Isparta’da Süleyman Demirel’i yok saymak, yatsımak mümkün değildir.

NEDEN DP DEĞİL DE, CHP?
İnsanların kafasında soru işaretleri olabilir. Neden DP değilde CHP diye. Neden? Bundan gurur duyuyorum ve hedef kitle olarak Demokrat Partililerin CHP'ye oyunu istiyorum. Karamsar kitlenin oylarını ben CHP’ye taşıyabileceğime inanıyorum.

BENİM İKİNCİ ALTERNATİFİM YOK
Mevcut Cumhuriyet Halk Partisi Yönetimi'nde inanılmaz çalışmaların olduğunu belirten Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, bu çalışmalara eklemeler yapılması gerektiğinin altını çizdi. Kuyu, parti teşkilatında; parti yöneticilerinin emek çektiklerini, mesai harcadıklarını da sözlerine ekleyerek şöyle devam etti; “Bunun üzerine sinerji dediğimiz ek getirebilecek misin? Bu güne kadar CHP'nin içerisinde ne yoktu da sende var’ denildiği noktada benim ikinci alternatifim yok diyorum" dedi.

MERKEZ SAĞ KÖKENLİ BİR AİLEDEN GELİYORUM
“Bir kere şimdi ben Merkez Sağ kökenli bir aileden geliyorum, yani bundan utanmıyor, bunu söylemekten hiç çekinmiyorum hatta gururla söylüyorum. Isparta'nın içerisinde, Isparta'nın yerel gündeminde Süleyman Demirel'in etkisini, halkın içerisindeki etkisini yatsımak ya da bunu yok sayma gibi bir şansımız yok” dedi.

10 EVİN 8’İNDE AP’NİN İZİ ÇIKAR
“Isparta'da ben şunu iddia ediyorum, 10 tane eve girerseniz en az 7 - 8 tanesinde muhakkak AP'nin izi çıkar. Bir yerde mutlaka çıkar. Ha bunun içesinde ben Demokrat Partili ya da AP kökenli, Doğru Yol Partili bir ailenin içerisinden gelmiş olduğumu kabul ediyorum. Bundan da gocunduğum hiçbir nokta yok” dedi.

PEKİ NEDEN DP DEĞİL DE, CHP
“İnsanların kafasında soru işaretleri olabilir. Neden DP'de değil de burda? Neden? Bundan gurur duyuyorum ve hedef kitle olarak Demokrat Partililerin CHP'ye oyunu istiyorum. Yani Demokrat Partililerin veya eski Demokrat Partili, şu anda ne yapacağını bilmeyen, Ak Parti'nin hedeflediği kitle, MHP'nin hedeflediği kitle. Bakın açık ve net söylüyorum bundan kaçmamak lazım. O kitleye ben talibim. O kitlenin oyunu ben CHP'ye getirebiliceğime inanıyorum. Onlara kendimi ifade edebileceğime inanıyorum” dedi.

KUTUPLARIN KALKTIĞI BİR SİYASİ ORTAM VAR
“Kutupların artık kalktığı bir siyasi ortamda ben kesime ulaşabileceğimi düşünüyorum. Arada kayan bir oy kitlesi var, Ak Parti’ye giden bir kesim var, MHP'ye giden bir kesim var. Bir de işte ne yapacağını bilmeyip bizim siyasetimiz bitti diyenler var" dedi.

Ajans32: Peki referandumda Hayır'ı desteklediniz mi? Tarafsız mı kaldınız?
Kuyu : “Yoo biz tarafsız kalmadık, Hayır'ımızı çok net söyledik. Ama bu hayırı bir siyasi söylem olarak basına söylemedik. Bizim bütün açıklama ve doktirinlerimiz bellidir. Referanduma Hayır'ı yapan en güçlü örgüt yine Mimarlar Odası.”

Ajans32: Buna dair basın açıklamanız yok ama..
Kuyu : Basın açıklaması yapmadık. Şimdi o benim bir süre basından tamamen ayrı durma sürecim var. Çünkü ciddi bir bombardıman vardı. Ondan sonra benim basında söylediğim herşey bazı şeyleri gündeme getirmek gibi algılandı. Mimarlar Odası'nın genel misyonu içerisinde böyle bir yapı yok. Mimarlar Odası'nı çok fazla basında göremezsiniz. Bizim Genel Başkanımızı belki tanımıyorsunuzdur, basında resmini bile görmemişsinizdir. Benim siyasi kişiliğimden dolayı biraz basın yönüm fazla gitti.”

Ajans32: Peki Mimar Odası eski Başkanı Beyazıt Mercimek, DSP'den aday oldu. Mimarlar Odası atlama tahtası mı?
Kuyu : “Asla değil ama bakın onlarda şunu görmek lazım .Belirli bir yerde yöneticilik yapan insanlar zaten belirli vasıflar taşıdıkları için orada yöneticidir. Mimarlar Odası en iyi Mimarın seçildiği bir Başkanlık sistemi değildir. Merve Kuyu en iyi Mimar olduğu için orada değildir. Merve Kuyu belirli özelliklerinden dolayı başkan seçilmiştir. Nedir bu özellikleri? Kendine has özellikleridir. Beyazıt Bey'inde kendine has özellikleri varmıştır ki Mimarlar Odası Başkanı olmuştur. Çünkü her Mimarlar Odası Başkanı olan bir yere gelecek diye bir kural yoktur. Ama her mimarda, Mimarlar Odası Başkanı olamaz. Dolayısıyla ben Mimarlar Odası Başkanıysam; ya benim tarzımda bir farklılık vardır, özellik vardır, ya da duruşumdu bir farklılık vardır. Bu farklılıkta beni siyasi anlamda bir yere getirecek  farklılıksa o haktır. Yani genelde neden insanlar idareci konuma gelir, neden Mimarlar Odası'nın misyonunu - söylemini iletme görevini ben istiyorum. Çünkü ben kendimde bu potansiyeli gördüğüm için oda başkanlığına aday oldum. Yoksa bir sürü mimar var” dedi.

TAM 130 ÜYEMİZ VAR
“Bizim 130 tane üyemiz var. Bunu da değerlendirmek lazım tabii ki. Mimarlar Odası Afyon'da 70 mimar varken, Isparta'da 130 mimarı olan kendi içerisindeki güçlü odalardan bir tanesidir Isparta. Yani Mimar oranı bazında diyorum. Çünkü örgütler içerisinde kendi dengeleri bakılır, aksi halde mimarlar odası ile bilmem ne odası kıyaslanmaz. Denizli ile aynı oranlara gelen bir kitle vardır burada. Dolayısıyla bunun içinde şunu söylüyoruz. Mimarlar Odası asla atlama tahtası değildir, hiçbir kurum ya da ünvan taşıyan yer değildir. Ama zaten onun başına gelen insanlar belirli potansiyele sahip insanlardır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönecek olursak, birincisi Demokrat Partili bir aileden gelmem, Demokrat Parti'nin önder eksikliği yaşayan kitlesine talibim ben. Bunu duruşumla eski kökenimle, yapımla yapabileceğimi, alabileceğimi düşünüyorum. Ama sadece benim eskiden Demokrat Partili olduğum için hiçbir Demokrat Partili oy vermez. Merve Kuyu eski bir Demokrat Partili ve özellikleri ile bir bütün oluşturmak gerekir ve ben bunu yapabileceğime inanıyorum. Şunu söylüyorum eski Demokrat Partili Tahir Alan, sadece Tahir Alan CHP'ye girdiği için oy almaz. Demek istediğim benim zaten CHP içerisindeki kendime yer bulabilicek bir alt yapım var. Çünkü Mimarlar Odası Başkanı olarak söylemlerim var. O söylemleri CHP'nin içerisindeki hangi kişi ‘bu bize aykırıdır’ diyebilir. Ya da Merve Hanım bunları söylerken biz bunları söyleyemedik diyemez.

Ajans32 : Peki beyninizde ve yüreğinizde CHP var mı?
KUYU : Doğru sordunuz. Birşey hissetmeden bir yerde yer alan bir insan değilim ben. Ben CHP'yi gönlümde, yüreğimde hissetmemiş olsaydım; ne heyecan duyardım? Benim heyecan duymadığım yerde karşıma heyecan falan veremem. Rol yapan bir insan değilim. Benim içimdekileri siz gözümden, yüzümden okuyabilirsiniz.”

BU HEYECANIN SEBEBİ, KEMAL KILIÇDAROĞLU HAREKETİDİR
“Yani o anlamda net bir insanım. Cumhuriyet Halk Partisi ile heyecan duymamı sağlayan Kemal Kılıçdaroğlu hareketidir. Bu açık ve nettir. Sayın Kılıçtaroğlu hareketi olmasaydı bu değişim rüzgarı olmasaydı, yönetim şekillleri üst kademeler çok ciddi bir değişim yaşıyor CHP. Meselâ samimi olarak bir kadın yönetim ve siyasette var olma hakkını görüyorum ben. Yani MYK'nın içerisinde bu kadar bayan, hatta bir bayan Genel Sekreter. Bakın çok önemli bir şey. Cumhuriyet Halk Partisi'nin en önemli yeri diye addedilen bir yere, bir bayanın buraya getirilmiş olması. Samimiyet söylüyorum, yani gelende bütün partiler şunu söyler.

BÜTÜN PARTİLER BİZ BAYANLARA YER AÇACAĞIZ DER
“Biz bayanlara yol açacağız der ama tutar Aliye Kavak gibi bir insanı bakan yapar. Kadın temsiliyetini sağlar. Şimdi şunu söylüyorum, genelde siyasi partilerin hepsinde, genel anlamda kadının siyasette var olmasına karşı ben bir samimiyetsizlik hissediyorum. Bakın Ak Parti'de de, bugüne kadar CHP'de de. Bu güne kadar dediğim, değişim rüzgarından bahsediyorum. Ben şu anda Cumhuriyet Halk Partisi'ne girme kararı aldım. Bence bir Mimarlar Odası Başkanı'nın, Mimar Odası söylemlerini yerel bazdan çıkartıp genele bakmak lazım. Bir Mimarlar Odası Başkanı'nın, Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde varlık bulması çok önemli bir hadisedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum