Merve Kuyu: 'O Heykeli Yaparken Kime Danıştınız?'

Mahalli Çevre Kurulu Toplantısı’nda konuşan Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Isparta Belediyesi tarafından dikilen dev gül heykeli ile ilgili sert çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2012 12:41
Merve Kuyu: 'O Heykeli Yaparken Kime Danıştınız?'

Mahalli Çevre Kurulu Toplantısı’nda konuşan Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Isparta Belediyesi tarafından dikilen dev gül heykeli ile ilgili sert çıktı.

Başkan Kuyu, şehrin ortasına dikilen gül heykellerinin, şehir estetiğini ve şehrin mimari yapısını bozduğunu ileri sürdü.

Bir süre önce Isparta Belediyesi tarafından yapımına başlanan ancak, festivale yetişmesi için büyük çaba harcanmasına rağmen bir türlü tamamlanamayan dev gül heykelleri ile ilgili ilk tepki Isparta Mimarlar Odasından geldi.

Geçtiğimiz aylarda çıkan Kentsel Dönüşüm Yasası’sını hatırlatan Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, şehrin estetiği açısından Isparta Belediyesi tarafından dikilen gül heykellerinin yerinin yanlış olduğunu belirtti.

Mahalli Çevre Kurulu (MÇK) toplantısında konuşan Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, şehre yapılan bir çok çalışmanın altyapısız, ar- gesiz yapılmasından dolayı eleştiride bulundu.

Kuyu, “Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Kentsel Dönüşüm Yasası çıktı. Bu yasa kapsamında şehrin tamamında bir dönüyüm çalışması başlayacak. Ancak görülen o ki Isparta Belediyesi tarafından şehrin merkezine dikilen gül heykelleri gerek estetik gerekse yer olarak hiç bir anlam ifade etmektedir. Isparta Belediyesi bu heykelleri buraya dikmeden önce halkın, diğer kurum ve kuruluşlar ile STK’ların görüşlerini almış mıdır?
Bu açıdan, gerek gülün estetiği gerekse yer seçimi Mimarlar Odası olarak bizce yanlıştır. Bir iş yapılırken, kent estetiği, çevre faktörleri gibi etkenler sıklıkla araştırılmalı ona göre çalışmalar yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bu konuyu ele alan Vali Oğuz ise, her kurumun eleştiriye açık olması gerektiğinin altını çizerek, “Alkışlandığımızda hoşumuza gidiyor ama eleştiriyi bir türlü sevemiyoruz. Eleştirmek demek, o kişi, o yapılan işi sevmediğimiz anlamına gelmez. Eleştirmek sevdiğimiz insanların kendilerine düzeltmesi adına yapılan bir davranıştır. Onun eksikliğini gidermesi, yanlışını düzeltmesi adınadır” şeklinde konuştu.

Feti KILIÇ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum