‘Meslek Karın Doyurmuyor’

Melek Karın Doyurmuyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2016 16:57
‘Meslek Karın Doyurmuyor’

Isparta Kunduracılar Sitesinin usta ayakkabıcılarından Ahmet Sağlık, Piyasada bulunan ucuz ayakkabılar ile rekabet edilemediğini, bir zamanlar Isparta’nın simgesi olan kunduracılık mesleğinin artık karın doyurmadığını söyledi.

Eskiden ayakkabıların tamamı deriden imal edilip, sağlam olduğunu ifade eden Ahmet Sağlık “Şimdi suni maddelerden üretilmekte. Buna bağlı olarak ucuz, fakat sağlıksız ayakkabılar piyasayı doldurmaktadır. Ülkemiz de rekabet açısından ucuz ve kalitesiz ayakkabı üretmeye başlamış durumda. Çin’den gelen ayakkabılar bizim sektörü öldürdü. Orada iş gücü ucuz olduğu için bizim buradaki sektörü bitirdi. Bir de kalitesiz ayakkabı girdi” dedi.

‘ÇIRAK BULAMIYORUZ’
Kendisinin mesleğe başladığı dönemde çırak bulmanın çok kolay olduğunu ifade eden Sağlık, " Mesleğin geliri çok düştü. Bu sebeple artık çırak bulamıyoruz. Biz ve bu işi devam ettiren birkaç arkadaşımız, mesleğin son temsilcileri. Bizden sonra bu işi yapacak birilerinin olacağını sanmıyorum." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum