Meslek Odaları Yönetimin Temel Taşları Olacak

Meslek Odaları Yönetimin Temel Taşları Olacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2019 09:50
Meslek Odaları Yönetimin  Temel Taşları Olacak

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, meslek odalarının yönetimin temel taşı olması gerektiğine işaret ederek “Bizim yönetimimizde meslek odaları her zaman işin içerisinde olacak. Isparta’yı birlikte yöneteceğiz” dedi. 

İYİ Parti ve CHP’nin ortak adayı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, seçim çalışmaları kapsamında meslek odalarına özel bir mesai harcıyor. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz ve yönetimini ziyaret eden Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, yerel yönetimlerde meslek odalarının önemine işaret etti. 

İstişare kültüründen yana olduklarını kaydeden Gökmenoğlu, “Biz sivil toplum örgütleri ve odaları ziyaretlerimizden mutluyuz. İlimizde gördük ki Belediye ile odalar arasında büyük uçurum var. Belediye teknik bir kurumdur, sosyal bir kurumdur. Belediye teknik insanlara danışmalı, bilgi almalı. Bırakın fikir almayı, bırakın düşünce sormayı biraraya bile gelmemişler. Belediyedeki tüm projelerde teknik odaların görüşleri sorulmadığı gibi onayları yok sayılmış. Onaysız olarak projeler belediyeye gitmeye başlamış. Biz İYİ Belediyecilik ile adaleti ve temiz siyaseti getireceğiz. Tüm odaları belediyeye sunulan projelerde kontrol mekanizması ve onay merci olmasını sağlayacağız. Böyle bir gücü arkamızda görmek istiyoruz. Kent Konseyi’ni güçlendireceğiz. Bunun içerisinde odalarımızın temsilcileri olacak” dedi. 

VAGON MU OLACAĞIZ LOKOMOTİF Mİ? 

Gökmenoğlu, “Isparta’da kentsel dönüşüm ve 18 uygulamalarında eksiklikler var. Adaletli bir şekilde gerçekleştirmek gerekiyor. Sivil toplum ve meslek örgütleri arasında büyük kopukluklar var. Ben yaptım oldu demeyiz. Hep birlikte yöneteceğiz. Ispartalılar şuna karar verecek. Bu düzen değişsin mi? Bu düzenin değişmesi için yola çıktık. İYİ Belediyecilikle bunu sağlayacağız. O proje-bu proje değil. Gerçek anlamda projeler ile yola çıktık. Sayın Balaman, Sayın Aybatılı, Sayın Günaydın bir park yaptı. Ama hiçbir başkanımız diğer başkanının parkına bakmadı. Ben her 3’ünün de parkına bakacağım, ışıklandıracağım. 4. Bir parkım olmayacak. Kendi parkıma bakıp da başka başkanın parkına bakmama gibi bir şey olmayacak. Ben temiz siyaset yapacağım. Biz Isparta’yı biraraya getireceğiz. Isparta’nın enerjisini biraraya getireceğiz. Isparta Belediyesi sosyal belediye olacak, lokomotif olacak. Vagon olmayacak. Vagon mu olacak, lokomotif mi olacak. Hep beraber bunu gerçekleştireceğiz.” Diye konuştu. 

MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN GÖRÜŞ ALINMALI 

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün odamızı ziyaret eden İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Sayın Gökmenoğlu’na teşekkür ediyoruz. Kendisine girmiş olduğu seçimde başarılar diliyoruz. Biz Isparta’da 560 üyesi olan İnşaat Mühendisleri Odası olarak kendisinin ve diğer adayların yanındayız. Bizim tek gayemiz Isparta’nın gelişmesidir. Bu bağlamda da elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğimizi söylüyoruz. Zaten odaların kuruluş amaçları bellidir. Mesleğin ve meslektaşların gelişmesi için faaliyetlerde bulunurlar. Bizim beklentilerimiz var. Bu beklentilerimiz 2 alanda. Birincisi odanın beklentileri. Önce mesleki denetimin yapılması. Önceliğimiz bu. Biz insanoğluyuz farklı alanlara kayabiliriz. Ufak da olsa denetim olmalıdır. Odalar mesleki denetim içinde olmalıdır. Diğer bir beklentimiz ise belediyeler işlemleri yaparken bizim ki meslek örgütlerinden bilgi almalı, konuyla ilgili görüş almalıdır. Biz her zaman görüş vermeye hazırız. Yeter ki Isparta’mız gelişsin. Özellikle odaların içinde olduğu Danışma Kurulu oluşturulmalıdır, danışmanlık hizmeti alınmalıdır” diye konuştu. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE SEKTÖRE HIZ VERİLMELİ

Korkmaz, “Meslektaşlarımızın da  beklentileri de var. Eşit iş dağılımı ve sektörün hızlanması çok önemli. Kentsel dönüşümünden faydalanılarak sektör hızlandırılmalıdır. Ada bazlı çalışmalar yapılmalı. Eski mahalleler komplike ele alınmalı. Yollar, yeşil alanlar komple ele alınmalı. Gülistan Mahallesi’nde bir ada bazlı çalışıyoruz. Yollar, okullar, yeşil alanlarla ilgili bir çalışma yok. Sizin her talebinize karşılık vereceğimizi beyan ediyoruz ve bu çalışmalar içerisinde olacağız.” Dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.