Mesleki Belge Uyarısı

Mesleki Belge Uyarısı

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Aralık 2019 16:34
Mesleki Belge Uyarısı

Isparta Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Çelik, kalfalık ve ustalık belgelerinin alınması konusunda iki önemli uyarıda bulundu.

Kuaförlük mesleğinde kalfalık ve ustalık belgelerinin alınması konusunda Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Çelik, uyarıda bulundu. Çelik, mesleğiyle ilgili bir işte çalıştığını sosyal güvelik kurumundan veya Bağ-kur prim dökümü ile belgelendiren ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı kurs sertifikası bulunan, 22 yaşını doldurmuş olanlar doğrudan kalfalık ve ustalık sınavlarına alınması düzenlemesinin olduğunu anımsatarak, “ 22 yaşını doldurmuş sigortalı çalışanlar Çıraklık Eğitim Merkezine müracaat ederek sınav bilgilerini almak üzere önce kalfalık akabinde ustalık belgelerini alabileceklerdir. Tüm bayan ve erkek kuaförlerimizin yanlarında çalışan personeline bu konuyla ilgili bilgi vermelerini talep ediyoruz” dedi.

EN KISA SÜREDE ODAMIZA MÜRACAAT ETSİNLER
Öte yandan Çelik, “Mesleki Eğitim Kanununun çıraklık eğitimi uygulaması kapsamı dışında kalan Ağdacılık, ,Manikür Pedikür, Kalıcı makyaj, Dövmecilik ve Masaj alanlarında ustalık ve kalfalık belgeleri olmayanların da 31 Aralık 2019 tarihine kadar elektronik ortama girmeden en kısa süre içinde odamıza müracaat etmeleri halinde kalfalık ve ustalık sınavları yapılarak belgeleri verilecektir” açıklamasında bulundu. Çelik “Meslektaşlarımız bu belgelerini alarak mesleki bilgi ve beceri düzeylerini bir kat daha artıracak, mesleki yeniliklere katılarak kendilerini geliştirmiş olacaklardır. Tüm meslektaşlarımızın bu sınavlara katılıp meslekte ilerlemelerini bilgi ve becerilerini artırmalarını istiyoruz. Belgesiz meslektaşımızın kalmasını istemiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.