Mesleki Eğitimden Bilgilendirme Toplantısı

Isparta Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından çırak öğrenciler ve ustalık kursiyerlerine yönelik olarak “Madde bağımlılığı ve zararları”, “sigara ve alkol kullanımının zararları” konularında eğitim toplantısı yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2012 13:49
Mesleki Eğitimden Bilgilendirme Toplantısı

Mesleki Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda yapılan toplantılara Merkez Müdürü Doğan Varlıoğlu, merkez yöneticileri, öğretmenler ve çırak öğrencilerle ustalık eğitimi kursiyerleri katıldı.

Yeşilay Cemiyeti Isparta Şubesi yetkililerinin desteği ve Isparta İl Emniyet Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından katılımcılara çeşitli bilgiler verildi.

Bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele ulusal politika ve strateji belgesinin uygulanmasına yönelik hazırlanan bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele yerel eylem planı çerçevesinde hazırlanan program öğrenci ve kursiyerlerce ilgiyle izlendi.

Programda konuşan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Isparta Şube Başkanı Hasan Özgüleç, “Dünyada her gün 5 bin çocuk sigaraya başlamakta ve her 8 saniyede bir kişi sigara sebebiyle hayatını kaybetmektedir. Ülkemizde sigara kullanım yaşı süratle düşmektedir. Özenti ve arkadaş baskısıyla da olsa sigara ve alkol kullanılmamalıdır. Bu konuda sizlerin dikkatli olması gerekir. Arkadaş seçiminizi iyi yapmalısınız“ dedi.

Konuşmaların ardından, “Sigara ve alkol kullanımının zararları”, “Dumansız hava sahası” konularında Isparta İl Sağlık Müdürlüğü Tütün Kontrol Kurulu Birimi sorumluları Sema Atilla, Serpil Karabulak, Hilal Kapçı, Sema Gümüş Çelik tarafından sigara ve zararları konusunda slayt gösterileri eşliğinde bilgiler verildi. Konu ile ilgili hazırlanan dokümanlar öğrencilere ve kursiyerlere dağıtıldı.

Bağımlılık ve madde kullanımının zararları konusunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Baş komiser Arif Avşar tarafından madde kullanımı ile ilgili bilgiler verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.