Meslektaşlarına Tercüman Oldu

Avukatlık kanunu tasarısının bir an önce hazırlanması gerektiğini belirten Ak Parti Milletvekili Recep Özel Baro Başkanlığı seçimlerinde meslektaşlarının sorunlarına değindi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ekim 2012 12:51
Meslektaşlarına Tercüman Oldu

Avukatlık kanunu tasarısının bir an önce hazırlanması gerektiğini belirten Ak Parti Milletvekili Recep Özel meslektaşlarının sorunlarına değindi. Meslektaşlarının ekonomik zorluklar yaşadığına dikkat çeken Özel, “Bu pastayı nasıl büyütülebilir? Meslektaşlarımız bu pastadan nasıl daha fazla istifade edebilir? Bunun düzelmesine ne neden olabilir? Avukatlık kanun tasarısının bir an önce hazırlanıp bir an önce mesleğe geçmesi gerekiyor. Ben 2002 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisindeyken dönemin Adalet Bakanına Barolar Birliğine açık çek vermiştim.

Hazırlanın gelin geçirelim diye. 10 yıldan beri maalesef barolar birliği yasa tasarısını hazırlayıp getirip mesleğe geçiremedi bu avukatlık olarak bizlerin kendisinin çek etmesi gereken bir husus. Bakın geçen yıl eczacılar bir kanun geçirdiler. Eczacılar meslek kanunu nüfusa dayalı bir eczacı sayısının yenilenmesi. Hemen iktidar muhalefet anlaştı ve meclisten çok hızlı bir şekilde geçti. Bunu biz avukatlar niye yapamadığımızı niye beceremediğimizi bunu kendimizin sorgulaması gerekiyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum