Meslekteki 50’nci Yılına Girdi

Isparta’nın tanınmış ve tecrübeli gazetecilerinden Hasan Özbek meslekteki 50.yılına girdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2014 13:35
Meslekteki 50’nci Yılına Girdi

1964 yılında Isparta’da sektöre başlayan Hasan Özbek, şu anda ilimizde görev yapan en tecrübeli gazeteciler arasında yer alıyor. Milliyet Gazetesi’nde 1964 yılından itibaren göreve başlayan Özbek, aynı gazetede bugüne kadar ara vermeden çalışan sayılı taşra muhabirler arasında.

50. Yıl nedeniyle görüşlerine başvurduğumuz duayen gazeteci Hasan Özbek, “İnsanların yaşam süreci kısa ve uzun olabilir. Bu süreci bizler, iyi değerlendirerek arkasında bir şeyler bırakması lazımdır. Ben bundan 50 yıl önce Milliyet Gazetesi’nde Isparta’da işe başladım. Hiç ara vermeden 50 yıldır Milliyet Gazetesi’nde çalışmaktayım. Bu süreç içerisinde yaşadığım il olan Isparta’nın menfaatlerini daima göz önünde bulundurdum. Yarım asırlık süreçte Isparta’da 27. Vali ile tanıştım ve çalıştım. Ben bürokrasinin içinden gelen bir gazeteci olarak daima yöneticilere yardımcı oldum. Sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlarda görev aldım ve halen daha bu görevim devam etmektedir. İnsanoğlunun arkasında bir şeyler bırakması zaten insanlık görevidir. Bu süreç içinde çeşitli gazeteci arkadaşlarımla çalıştım ve halen daha çalışmaktayım. Benim genç arkadaşlarıma naçizane birkaç öğütlerim olacak.

GENÇ MESLEKTAŞLARIMA ÖĞÜTLERİ!
1- Hayatta yalan söylemeyin
2- Haber yaparken, görerek, işiterek ve araştırarak haber yapın
3- Taraflı haber yapmayın
4- Dedikodulardan daima kaçının
5- Önce yaşadığınız ortamın menfaatlerini düşünün
6- Başta aileniz, anne ve babanız olmak üzere tüm büyüklerinize saygılı olun asla ben gazeteciyim diye böbürlenmeyin. Yani  anne ve babanıza saygılı olun ki yarında çocuklarınız da size saygılı olsun.
7-  Yöneticilere yardımcı olun
8-  Daima imkanınız el verdiği müddetçe çocuklarını eğitimiyle uğraşın ilgilenin. Eğitimsiz bir insan silahtan çıkan mermiye benzer

HASAN ÖZBEK İSTİKRAR ÖRNEĞİDİR!
Hasan Özbek’in meslekte ki 50. Yılı nedeniyle de kutlama mesajı yayınlayan Isparta Gazeteciler Cemiyet Başkanı ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Şevket Karahan ise: “Sayın Özbek üstadımızdır.  Kimimizin ağabeyi, kimimizin amcası oldu. Bizler bu mesleğe 20 küsur yıl önce başladık ve Hasan ağabeyimiz ile tanıştık. Bugün mesleğe başlayan genç arkadaşlarımızda Hasan Amcaları ile tanışıyor. Kendisi ilimizin tanıtımında önemli roller üstlendi. Genç arkadaşlarımıza demek istediğim şu; Hasan ağabeyimiz bir istikrar örneğidir. 50 yıldır ara vermeden Milliyet Gazetesi’nde görev yapmaktadır. Kendisine ömür boyu sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi. Duayen gazeteci Hasan Özbek Milliyet Gazetesi’nin yanı sıra ilimizde yayın yapan bazı yerel gazetelerde de görev aldı. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum