Meteoroloji'den Isparta İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Marmara, İç Ege ve Muğla çevreleri ile Batı Akdeniz’de kuvvetli yağış bekleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2013 13:48
Meteoroloji'den Isparta İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan uyarılar şöyle:

“Batı bölgelerimizde devam eden yağışların; Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Yalova, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Batı bölgelerimizde devam eden yağışların İç Ege’de kuvvetli, Muğla il genelinde yer yer çok kuvvetli olması öngörülüyor.

Batı bölgelerimizde devam eden yağışların Batı Akdeniz'de kuvvetli, Antalya ile genelinde yer yer çok kuvvetli olması tahmin ediliyor.”

Meteoroloji etkisini akşam saatlerine kadar sürdürmesi beklenen yağışlar nedeniyle yaşanabilecek su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Metin Aydoğan, "Yağışların bugün akşam saatlerinde Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Ankara, Bolu, Düzce ve Sakarya çevresinde yer yer kuvvetli olmasını bekliyoruz. Bu yerleşim yerlerinde vatandaşların ve ilgililerin sel ve yer yer görülebilecek heyelana karşı dikkati ve tedbirli olmalarında fayda var. Kuvvetli yağışın karayollarında da bir takım olumsuzluklara neden olacağını tahmin etmekteyiz. Bundan dolayı sürücülerimizi dikkati olmalarında fayda var" dedi.

Yağışlı hava gelecek hafta başında yurdu terkedecek

Aydoğan, cumartesi günü yağışlı sistemin kuzey ve doğu bölgelerine çekileceğini, iç ve doğu bölgelerinde sıcaklık düşüşlerinin yaşanmaya devam edeceğini bildirerek, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksek noktalarında yağışların yer yer kar şeklinde olmasının beklendiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.