Meteoroloji'den Isparta’ya "Kuvvetli Yağış" Uyarısı

Meteoroloji'den Isparta’ya "Kuvvetli Yağış" Uyarısı: Su baskınları yaşanabilir

Yayınlanma:
Meteoroloji'den Isparta’ya "Kuvvetli Yağış" Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü aralarında Isparta’nın da bulunduğu 25 il için uyarılarda bulundu. Isparta’yı turuncu kodla uyaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklamasında, yaşanan yağışlarda hasar ve kayıpların olmaması için çok tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü "turuncu" ve "sarı" kod uyarısında bulundu. Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu 25 kentte kuvvetli yağış bekleniyor.

Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 ilde `sarı`, 2 ilde `turuncu` yayınlayarak gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Isparta ise Turuncu kodla uyarıldı.

TURUNCU KOD UYARISI NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.