Meteorolojiden Sağanak Uyarı!

Gün ve Saat Bile Verdi... Sel Baskınları Olabilir... Ulaşım Aksayabilir...

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ağustos 2017 14:57
Meteorolojiden Sağanak Uyarı!

Ülkenin doğu kesimlerinde yüksek sıcaklıklar etkisini gösterirken bugünden itibaren Pazar gününe kadar Isparta’yı içerisine alan Akdeniz’in iç kesimlerinde öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağış bekleniyor.

Ülkemizin doğu kesimlerinde yüksek sıcaklıklar (mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzeri) etkisini sürdürürken, Perşembe gününden Pazar gününe kadar İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Manisa’nın doğusu ve Muğla’nın iç kesimleri) Akdeniz’in iç kesimleri ( Isparta, Burdur ile Antalya’nın, Adana’nın ve Mersin’in iç kesimleri ) ve İç Anadolu’nun batısında (Konya, Eskişehir ve Ankara) öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere (kısa sürede metrekareye 10-40 kg) mevzi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi tahmin ediliyor.

Beklenilen gök gürültülü sağanak yağışın meydana getirebileceği ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.