Meteoroloji’den Yağış Uyarısı

Gün içerisinde etkisini gösterecek yağışların öğleden sonra kuvvetini arttırması bekleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ağustos 2013 09:56
Meteoroloji’den Yağış Uyarısı

Yağışlar yurdun kuzey ve zamanla iç kesimlerinde parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kütahya, Afyonkarahisar, Çorum, Kırşehir, Kırıkkale, Konya'nın kuzey ve batısı, Samsun, Bayburt ile Artvin ve Rize'nin iç kesimlerinde etkili olacakYağışlar yurdun kuzey ve zamanla iç kesimlerinde parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kütahya, Afyonkarahisar, Çorum, Kırşehir, Kırıkkale, Konya'nın kuzey ve batısı, Samsun, Bayburt ile Artvin ve Rize'nin iç kesimlerinde etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey ve zamanla iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu (İstanbul'un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova, Balıkesir'in Bandırma ve Erdek ilçeleri), Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kütahya, Afyonkarahisar, Çorum, Kırşehir, Kırıkkale, Konya'nın kuzey ve batısı, Samsun, Bayburt ile Artvin ve Rize'nin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde Batı Karadeniz Kıyıları ile Kastamonu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli'nin kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığ, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Ege'de kuzeybatı, zamanla Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'da kuvvetlice, Güney Ege Kıyıları'nda kuvvetli ve zamanla kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların öğleden sonra Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde Batı Karadeniz Kıyıları ile Kastamonu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli'nin kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji yetkilileri, yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması gerektiğini duyurdu.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, Anadolu yakası yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı çevreleri, akşam ve gece saatlerinde il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı.(32)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (32)

ADANA: Parçalı bulutlu.(34)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, akşam saatlerinde Korkuteli ve Elmalı ilçeleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (33)

SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı. (27)

ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(39)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı, kuzey ve doğusu yer yer çok bulutlu, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Yalova, İstanbul'un Anadolu yakası ile Balıkesir'in Bandırma ve Erdek ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sakarya ile Kocaeli'nin kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık zamanla kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli'nin doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Isparta, Burdur ve Antalya'nın kuzeybatı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ve Çankırı ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinin, akşam ve gece saatlerinde Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kırşehir, Kırıkkale, Konya'nın kuzey ve batı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile zamanla bölge genelinin aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Yağışların öğleden sonra Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimleri ile Düzce ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE Doğu Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Bayburt ile Rize ve Artvin'in iç kesimleri, akşam ve gece saatlerinde Samsun ve Çorum çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

DOĞU Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ile Van'ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU Anadolu: Az bulutlu ve açı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.