Meteoroloji'den Yağmur Uyarısı

Meteoroloji'den Yağmur Uyarısı

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ocak 2015 10:29
Meteoroloji'den Yağmur Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürülüğü, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile zamanla Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmininden sonra Edirne, Bilecik,Bursa, Kütahya, Afyon ve Isparta, Muğla, Aydın ve Antalya'da yağmur ve yüksek kesimlerdekar yağışı olacağını açıklayıp yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

DOĞU VE KARADENİZ'DE DON VE BUZLANMA VAR
Meteoroloji'ye göre genellikle yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz ile Güney Ege Kıyıları'nda yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra BatıKaradeniz'in iç kesimleri, Edirne, Bilecik, Bursa,Kütahya, Afyon ve Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların, öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak Muğla il geneli, Aydın'ın kıyı ilçeleri (Didim, Kuşadası, Söke),İzmir'in güneybatısı (Çeşme, Seferihisar, Selçuk, Menderes, Torbalı) ile Antalya'nın Kaş,Demre, İbradı, Manavgat, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ileDoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR
Yine Meteoroloji alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR KUVVETLİ ESECEK
Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, Marmara ve güneydoğu kesimlerde doğu ve kuzeydoğu, yurdun güneybatı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz ile Güney Ege'de, gece saatlerinde DoğuKaradeniz'de kuvvetli (30-60 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.