Metin Kaya: 'Isparta İmar Planı Değişsin'

MHP’li Grup Sözcüsü Metin Kaya, Isparta imar planının ihtiyaca yanıt vermediğini belirterek değiştirilmesini talep etti. O öneri Meclis’te kabul edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Haziran 2012 12:18
Metin Kaya: 'Isparta İmar Planı Değişsin'

Belediye Meclisinin Haziran ayı olağan toplantıları dün başladı. Saat 15.00’de Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığında yapılan ilk oturumda gündemdeki 9 maddenin 8’i ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündemin önceden hazırlanan 7 maddesinin okunmasının ardından söz alan MHP Belediye Meclis üyesi ve MHP Meclis Grup Sözcüsü Metin Kaya, gündeme ilave teklifinin olduğunu bildirdi. Bu doğrultuda konuşmasını yapan Kaya; “Bilindiği gibi şehrimizin imar planı çok eski ve ihtiyaca cevap veremiyor. Yaptığım araştırmalara göre en son plan 1978 yılında yapılmış. O zamandan bu yana plan yapılmıyor. Söz konusu planın yenilenerek günümüz şartlarına göre tekrar yapılıp güncellenmesi zorunlu hale geldi. Şehrin yeni imar planının yapılması konusundaki giderler hakkında İller Bankası maliyetin % 75’ini verdiğini öğrendim. Bu imkandan da yararlanabiliriz. Konunun meclis gündemine alınmasını teklif ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, söz konusu teklifi gündem maddesi olarak kabul edilerek gündemin sekizinci sırasına konulmasını teklif etti ve meclis oy çokluğu ile konuyu meclis gündemine aldı. Gündemin görüşmelerine geçildiğinde ise konu İmar Komisyonuna havale edildi. Komisyon, bu konuda geniş kapsamlı bir çalışma yaparak Cuma günkü oturumda meclise ayrıntılı rapor sunacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.