Metropolit'den 'KİLİSE' İsteği

Pisidia Metropoliti Sotirios Trambas, Eğirdir ilçesindeki Ayastefanos Kilisesi'nin uygun görüldüğü takdirde tamir edilerek yeniden hizmet verebileceğini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Aralık 2011 17:09
Metropolit'den 'KİLİSE' İsteği

Eğirdir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eğirdir'i ziyaret eden Trambas, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ile Yeşilada'daki Ayastefanos Kilisesi'nde incelemelerde bulundu.

Kilisenin oldukça iyi korunduğunu ve bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Pisidia Metropoliti Trambas, kilisenin tamir edilerek yeniden düzenlenmesi halinde İstanbul Fener Rum Patrikhanesi'ne bağlı olarak hizmet verebileceğini söyledi.

Projenin uygun görülmesi halinde mimarlardan oluşan bir ekibin ilçeye gelerek onarım çalışmalarına başlayacağını ifade eden Trambas, kilisenin özellikle Antalya'ya tatil için gelen Ortodoksların ilgisini çekebileceğini dile getirdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum