Mevcut İmar Planı Isparta İçin Yeterli Değil

Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Isparta'nın imar planının gelişen kentin ihtiyaçlarına cevap veremediğini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2011 17:32
Mevcut İmar Planı Isparta İçin Yeterli Değil

Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Isparta'nın imar planının gelişen kentin ihtiyaçlarına cevap veremediğini bildirdi.
    
Kuyu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta'nın ivedi olarak yeni imar planına ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Isparta'da yeni yerleşim alanlarının belirlenmesi, kentin gelişimine uygun yeni imar alanları oluşturulması gerektiğini belirten Kuyu, eski mahallelerde çöküntü olarak kalan alanlarla ilgili de düzenli çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.
    
Isparta'nın eski imar planı üzerinde değişiklikler yapılarak bugünlere kadar geldiğini ifade eden Kuyu, ''Isparta, 1980'lerden kalmış imar planını revize ederek bugünlere kadar geldi. Ama artık şehir yeni imar planı için bas bas bağırıyor. Biran önce harekete geçmek gerekiyor'' dedi.
    
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın mimar olduğunu ve bu konuda acilen çalışmaya gitmesi gerektiğini söyleyen Kuyu, ''Normal belediye başkanından bir bekliyorsak, Günaydın'dan 10 bekleriz, çünkü konunun uzmanı. Beklentilerimiz yüksek, fakat bugüne kadar atılmış bir adım yok. Umarım 3 yıl içinde belirli bir hareket olur'' diye konuştu.
    
 -CHP'YE ÜYE OLDUĞUNU AÇIKLADI- 
Merve Kuyu, bir soru üzerine CHP'ye katıldığını da açıkladı. CHP'nin halka inen, geniş kitlelere hitap eden bir parti konumuna geldiğini belirten Kuyu, bu değişimin kendisine uygun olduğu için CHP'ye üye olduğunu söyledi.
    
Daha önce Demokrat Parti'den milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Kuyu, Deniz Baykal ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun farklı tarzları olduğunu, bunun da partiye yansıdığını kaydetti. Kuyu, ''CHP daha geniş kitlelere hitap eden, daha fazla halka inen, birebir herkesle sıcak temasa giren bir parti konumuna girdi. Bu değişikliklerin CHP'nin oylarını artıracağını düşünüyorum'' diye konuştu.
    
Isparta'nın şu anda hak ettiği siyasi etkinliğe sahip olmadığını da öne süren Kuyu, kendin varlığını göstermesi gerektiğini ve kendisinin de bu yüzden siyasete girdiğini belirtti.
    
Kuyu, önümüzdeki dönemde CHP'li bir yönetimin belediyeyi devralacağına ve Isparta'nın bugün yaşadığı sorunlara çözüm bulacağına inandığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum