Mevlid Kandiline Ulaşmanın Huzuru İçindeyiz

Mevlid Kandiline Ulaşmanın Huzuru İçindeyiz

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ekim 2020 09:42
Mevlid Kandiline Ulaşmanın Huzuru İçindeyiz

Mevlid Kandili sebebiyle bir mesaj yayınlayan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Peygamber Efendimizin yeryüzünü şereflendirmeleri insanlık tarihinin en müstesna, en önemli hadiselerinden biridir” dedi. 

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Mevlid Kandili sebebiyle yayınladığı mesajında “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyayı teşrifini müjdeleyen Mevlid Kandiline ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. 

Bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilen ve insanların en hayırlısı olan Peygamber Efendimizin yeryüzünü şereflendirmeleri insanlık tarihinin en müstesna, en önemli hadiselerinden biridir.

Mevlid Kandili, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır. Bu nedenle, toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

Bizler de inanç ve kültür hayatımızın örnek şahsiyeti Peygamberimizi daha yakından tanımalı, verdiği mesajları gençlerimize tanıtarak özümsemelerini sağlamalıyız. 

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in, kardeşlik, barış, huzur ve insanların iyiliğini içeren mesajları, bugün çok daha önemli ve anlamlı hale gelmiştir. Bu bakımdan Mevlid Kandili, Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için iyi bir fırsattır.

Bu anlamlı gecenin, Peygamber Efendimizin insanlığa sunduğu değerleri anlayıp, hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir yenilenmeye ve Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını diliyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle Müslümanlar için güzelliklere erişme, af ve mağfirete ulaşmanın vesilesi ve en kutlu yolu olan bu gecenin birlik ve beraberliğimize, kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına vesile olması temennisiyle mesai arkadaşlarım ve hemşehrilerim başta olmak üzere tüm İslam aleminin Mevlid Kandilini en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.