Mevlüt Coşkuner: AKP Sağılığımızla Oynuyor

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, tarım ve hayvancılıkta önemli paya sahip bir ülkeyken bu durumun AK Parti tarafından tüketildiğini öne sürerek, ''Hayvancılığı ve tarımı baltalayan AKP bizleri dışa bağımlı yaşamaya mahkum etti

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2011 15:46
Mevlüt Coşkuner: AKP Sağılığımızla Oynuyor

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, tarım ve hayvancılıkta önemli paya sahip bir ülkeyken bu durumun AK Parti tarafından tüketildiğini öne sürerek, ''Hayvancılığı ve tarımı baltalayan AKP bizleri dışa bağımlı yaşamaya mahkum ettiği gibi, şimdi de sağlığımızla oynuyor'' dedi.

Coşkuner yaptığı yazılı açıklamada, çözüm için ithal edilen angusların hastalanarak öldüklerini, ancak bu durum için henüz tatmin edici bir açıklamanın yapılmadığını belirtti. Bu hayvanların etinden yiyen herkesin tehlikede olduğunu öne süren Coşkuner, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Basında çıkan haberlere göre Bakanlıkça bu hayvanların sakatatlarının imha edilmesi duyurulmuştur. Kanımca yetkililer şimdi kara kara ne diyeceklerini düşünüyorlar! Aslında haklılar da, kamuoyunun önüne çıkıp ne diyecekler?
(Biz büyük hata yaptık. Başarısız Tarım ve Hayvancılık Politikalarımızla önce hayvancılığımızı ve yetiştiricimizi mahvettik, şimdi de ithal büyük başa hayvanlar hastalıktan kırılıyor) mu diyecekler?
Ne diyecekler, bu durumdan paçayı kurtarmak için ne masallar anlatacaklar henüz bilmiyoruz. Bekleyip göreceğiz. Ancak şunu çok iyi biliyoruz ki, şu ana kadar ilgili bakanlık ve yetkililerince yapılan gönül ferahlatacak bir açıklama yok. Hayvanlar ithal edilmeden önce mi hastaydı, buraya gelince mi hastalandı, hastalığın anlaşılması üzerine ne yapıldı, şimdi ne yapılacak? Özetle yine AKP, yine başarısız tarım ve hayvancılık politikası.''

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.