Meyve Ağaçlarına İlaçlama Yasağı

Uluborlu’da meyve ağaçlarının çiçeklenmesiyle birlikte, Sabah 08.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında ilaçlama yasağı getirildi.

Yayınlanma:
Meyve Ağaçlarına İlaçlama Yasağı

Türkiye'de kirazın başkenti olarak bilinen Uluborlu'da, kiraz ve diğer elma, vişne, kayısı gibi meyve ağaçları çiçeklenme dönemine girdi. Uluborlulu üreticiler, ürünlerini her türlü haşerelere karşı korumak için ilaçlama çalışmalarına başladı.

Ancak ilaçlama işlemleri sırasında çiçek üzerinde dölleme çalışması yapan arılar, ürünlere yapılan zehirli ilaçlamalar sonucu ölmekte. Yetkililer, bu ölümleri engellemek için belirli yasaklar getirdi. Buna göre, ürünlerine ilaç atacak çiftçiler Sabah 08.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında ilaçlama işlemi yapamayacak. İlaçlama işlemi yapacak üreticilerin Sabah erken saatlerde veya akşam geç saatlerden itibaren çalışmalarını yapmalarını isteyen yetkililer, yasağın, meyve ağaçlarında çiçeklenme dönemi bitene kadar devam edeceğini belirtti.

Öte yandan, yasağa hem meyve üreticilerinden hem arıcılık yapanlardan destek geldi. Yasak sonucu artık arıların ölmediğini belirten arıcılar, uygulama devam ettiği sürece ilçede rahatça arıcılık faaliyetlerini yapabileceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.