Meyve Sebze İşleme Merkezi Kuracağız

Isparta Ticaret Borsası yeni yönetimini 9 Mayıs’ta yapacağı seçimle belirleyecek. İşadamı Şükrü Top, Ticaret Borsası için ekibiyle birlikte aday olduklarını açıkladıktan sonra çalışmalarına başladı.

Yayınlanma:
Meyve Sebze İşleme Merkezi Kuracağız

Eğirdir’de bir takım ziyaretlerde bulunan Ticaret Borsası Başkan adayı Toposmanoğlu Gıda Şirketi'nin sahibi İşadamı Şükrü Top, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i de ziyaret etti.

Eğirdir’in ayrı bir yerinin olduğunu söyleyen Şükrü Top, Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi’nden Su Ürünleri Mühendisi olarak mezun olduğunu açıkladı.

Ziyarette, Isparta Ticaret Borsası'nın hedeflerini yükseltmek maksadıyla aday olduğunu belirten Topsomanoğlu Gıda Şirketi sahibi İşadamı Şükrü Top, Oy pusulasının renginin “beyaz” olduğunu açıkladı. Şükrü Top, BAKA, Kırsal Kalkınma, KOSGEB gibi kurumların desteklerinden yararlanma oranını artırmayı planladıklarını kaydetti. Top, borsa bünyesinde oluşturacağı uzman ekiple proje hazırlamada destek vereceklerini anlattı.
Eğirdir için önemli projelerinin olduğunu açıklayan Şükrü Top, “Bölgemiz sebze ve meyve yetiştiriciliği için çok uygun bir konumdadır. Ama maalesef bölgemizde mevsiminde yetişen meyve ve sebzeyi işleyen bir tesis bulunmamaktadır. Elma, gül, kayısı, vişne, kiraz, üzüm vb. mamulleri sezonunda işleyip şoklayarak muhafaza edilebilecek bir tesise ihtiyaç vardır. Bizler borsa önderliğinde bir şirket oluşturarak üyelerimize ve halka açık meyve ve sebze işleme şirketi kurmayı hedefliyoruz. Kırsal kalkınma ve BAKA bu şekildeki işletmelere %70 e varan hibe ve destek vermektedir.

Borsamızın önderliğinde bu oluşumu gerçekleştirip müstahsilimizin malını en iyi şekilde değerlendirmeyi düşünmekteyiz. Yani Isparta’mızın, Eğirdir'imizin, Gelendostumuzun, Senirkentimizin elmasını 25 kg’lık sandıklardan çıkartıp, viyollerde pazara sunmak hedeflerimiz arasındadır. Yani Yalvaçımızın kayısısını şoklayarak Türkiye’deki reçel ve komposta firmalarına pazarlayarak normal değerinin en az 4-5 katı üzerinde tüccarımıza gelir sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Özgeçmişinden de bahseden Şükrü Top, “1966 Isparta doğumluyum. İlk orta ve lise eğitimimi Isparta’da yaptım. SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi mezunuyum. Su Ürünleri Mühendisiyim. 8 yaşımdan beri ticaretin içindeyim. Babam hayatı öğrenebilmem için beni kendi işyerimizde çalıştırmayıp dışarıda çalışmamı isterdi. Yaz tatillerimi simit, sakız ve limon satarak geçirirdim. Lise 2. sınıfta babamla birlikte şuan ki çalıştırmakta olduğum Özgıda Toposmaoğlu şirketini kurduk.

Ben hem okuyup hem işimi takip ettim. 5 kuşaktan beri gelen aile mesleğimiz olan helva tahin reçel imalat ve pazarlama sektöründe faaliyet göstermekteyim. Aynı zamanda Isparta da tarımda ekonomik değeri yüksek olan gül çiçeği alımı yaparak reçel fabrikalarına gül mayası pazarlamaktayız. 3 yıldır tarım ve hayvancılıkta da iştigal etmekteyim. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve süt besiciliği üzerine Kırmızı Beyaz adı altında bir şirket kurduk.

Et ve süt besiciliği üzerine ticaret yapmaktayız. Aynı zamanda çiftliğimizdeki büyükbaş hayvanların tüketmiş olduğu yemin büyük bir kısmım da kendi tarlalarımızda yetiştirmekteyiz. Bu yüzden tarımın ve hayvancılığın tamamen içindeyiz. 4 yıldır Ticaret ve Sanayi Odasında Yönetim Kurulu üyeliği yapıyorum. Tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösterdiğim için sektörün sorunlarını sıkıntılarını bilen bir kişi olarak bu dönem 9 Mayısta yapılacak olan Ticaret Borsası seçimlerinde Isparta Ticaret Borsası Başkanlığına adayım.” açıklamasında bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral Özmeral, “Adaylığınız hayırlı uğurlu olsun. Allah başarılı kılsın. Ziyaretiniz bizi mutlu etti. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.