Meyve Ve Sebzeler Paketlenecek

Yeni Hal Yasasıyla birlikte artık meyve ve sebzeler artık paketlenerek tüketiciye sunulacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ocak 2013 11:42
Meyve Ve Sebzeler Paketlenecek

Bu nedenle artık paketleme büyük önem taşıyor. Meyve ve sebzede büyük bir potansiyele sahip olan Isparta’da Kırsal Kalkınma İl Koordinatörlüğü paketlemeye destek veriyor.
Yeni hal yasası birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. Yasayla birlikte artık pazarlarda seçme dönemi bitiyor. Bununla birlikte meyve ve sebzeler paketlenerek tüketiciye sunulacak. Bu nedenle paketleme büyük önem taşıyor.

Elma, kiraz, kayısı gibi meyve ürünleriyle birlikte sebzede de büyük bir potansiyele sahip olan Isparta için paketleme konusunda büyük bir fırsat geldi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, 8. çağrı döneminde Isparta’ya meyve işleme ve pazarlama konusunda yüzde 70’lere kadar hibe desteği sağlayacak.
Tüm sebze ve meyvelerin pazarlarda dahi paketleme içerisinde satılacağını anlatan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, “Biz kurum olarak paketlemenin alt yapısını Isparta’da oluşturacak kapasiteye sahibiz” diye konuştu.
Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Çelebi, meyve-sebze paketlemenin yanı sıra kırsal turizm, süt işleme gibi konularda da yatırımcılara destek verdiklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum