Mezar Toprağına İlave Edilecek

Mezar Toprağına İlave Edilecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2015 12:19
Mezar Toprağına İlave Edilecek

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi İslamköy'deki cenaze töreni hazırlıkları tamamlandı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren cenaze namazının kılınacağı, Şehriban Hatun Camisi'nin avlusunda Kur'an-ı Kerim okundu. Demirel için kazılan mezar alanının başındaki bir detay dikkatlerden kaçmadı.

Defin sırasında Adana'dan getirtilen mümbit toprağı, Çatalcabaraj suyu ve Seyhan toprak barajı suyu Demirel'in mezar toprağına ilave edilecek.

"SENİ UNUTMAYACAĞIZ"
Cenaze namazına katılmak için İslamköy'e gelen vatandaşlar, Süleyman DemirelDemokrasi ve Kalkınma Müzesini gezdi, camide ibadet etti. Köy içinde üzerinde "BabaSüleyman Demirel seni unutmayacağız" yazan atkılar ve fötr şapkalar satışa sunuldu.

"GÜLE GÜLE BABAMIZ"
Cami bahçesinde taziye defteri açılırken, İslamköy'ün çeşitli yerlerine de Süleyman Demirel'in posterleri ve "Güle güle babamız, cumhurbaşkanımız, seni asla unutmayacağız" yazılı pankartlar asıldı.

CEM UZAN DA ÇELENK GÖNDERDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk Silahlı Kuvvetleri, Dışişleri BakanıMevlüt Çavuşoğlu, Denktaş ailesi, Bedrettin Dalan, DSİ Genel Müdürlüğü, Erdoğan Demirören, Mehmet Haberal, Koç Ailesi, Cem Uzan, Yıldız Kenter ve İbrahim Tatlıses'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ve kurum cenazeye çelenk gönderdi.

Demirel'in naaşı öğle namazını müteakip, kılınacak cenaze namazının ardından, daha sonra anıt mezar yapılacak alana defnedilecek.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN İNSAN GELİYOR
Son yolculuğuna uğurlanmak üzere dün akşam saatlerinde memleketine naaşı getirilen merhum Cumhurbaşkanı Demirel'in öğle namazını müteakip gerçekleşecek cenaze töreni için Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda insan İslamköy'e gelmeye başladı.

Törenin yapılacağı Demirel Külliyesi'ne açılan tüm yollar kapatılırken, otomobilleriyle veya kiraladıkları otobüslerle, minibüslerle İslamköy'e gelenler yürüyerek tören alanına ulaşabildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.