Mezardan Babam Çıksa AKP’ye Oy Yok

Mezardan Babam Çıksa AKP’ye Oy Yok

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2015 15:48
Mezardan Babam Çıksa AKP’ye Oy Yok

CHP Isparta Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk’ün Yeni Sanayi gezisi sırasında karşılaştığı Eğirdirli bir çiftçi, hükümetin tarım politikalarını eleştirerek, “Artık ülkenin bu kötü gidişatından bıktık, usandık. Bu saatten sonra mezardan babam çıksa, gelse de AKP’ye yok” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Adayı Eczacı İsa Önder Dinçtürk, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Ziyaretlerine Yeni Sanayi esnaf ziyaretleriyle devam Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili adayı İsa Önder Dinçtürk, karşılaştığı Eğirdirli bir çiftçiyle uzun süre sohbet etti.
Yaşadığı sıkıntılara isyan eden Eğirdirli Çiftçi Mustafa Yaman, “Artık ülkenin bu kötü gidişatından bıktık, usandık. Mezardan babam çıkıp gelse, bundan sonra AKP’ye oy yok. Hanemde 8 oyum var, hepsi CHP’ye gidecek” dedi.

“DON DESTEĞİNİ YALNIZCA ÇKS’LİLER ALABİLİYOR”
Bahçesinde 90 tane ağacının bulunduğunu aktaran Eğirdirli Yaman, bu ağaçlarının geçtiğimiz günlerde yaşanan don olayından zarar gördüğünü ve 1 kasa dahi erik hasat edemeyeceğini anlattı. Hükümetin tarım politikalarını da eleştiren Çiftçi Yaman, dondan zarar gören çiftçilerin tamamına destek verilmediğinden de yakındı.

“MASRAF, NEREDEYSE DESTEKTEĞİ GEÇİYOR”
Derdini CHP Isparta Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk’e döken Yaman, “Geçen ay, bir don olayı yaşadık. Büyük miktarda zararımız var. Hükümet yetkilileri bu zararların telafi edeceğini söylüyor. Ancak, tüm çiftçilerimizin zararları karşılanmıyor. Yalnızca ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) belgesi olanlar bunlardan yararlanabiliyor. Zaten verecekleri para cüzi bir miktar, yapılan masraflar alacağımız paradan fazla tutuyor. Böyle olunca da hiç kimse bu desteğe ihtiyaç duymuyor. Başvurmazsanız daha karlısınız, en azından yorulmuyorsunuz” dedi.

“ARTIK ÜRETEN DEĞİL, TÜKETEN BİR TOPLUMA DÖNÜŞTÜRÜLÜYORUZ”
Vatandaşı dinledikten sonra sözü alan CHP Isparta Milletvekili Adayı Dinçtürk, çiftçilerin Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında daha rahat koşullara kavuşacağını anlattı.

CHP iktidarının mazotu 1,50 kuruşa indireceğini belirten Dinçtürk, “Çiftçilerimizin hepsi mazot fiyatlara isyan ediyor. Tüm çiftçilerimiz, her geçen gün daha fazla zarar ettiğini bizlere anlatıyor. Bir hava yolu şirketine 1.20 kuruşa mazot verilebiliyorsa, demek ki istenildiği vakitte çiftçiye de bu imkan tanınabilir. Bize küçüklüğümüzden bu yana ilkokulda Türkiye’nin bir tarım toplumu olduğu anlatıldı. Ancak geldiğimiz son nokta itibariyle biz bu unvanımızı kaybediyoruz. Artık üreten değil, tüketen bir topluma dönüştürülüyoruz” diye konuştu.

“ÜLKEDEKİ BU TABLONUN MİMARLARI,
MALUM ZİHNİYET İKTİDARIDIR…”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Köylü, milletin efendisidir’ sözüyle konuşmasına devam eden Dinçtürk, “Bizim toplumumuzda desteklenmeyi ve onure edilmeyi en çok hak edenler çiftçilerimiz. Çünkü son süreçte baktığımız zaman artık ülkede onlardan başka üreten bir kesim kalmamıştır. İşte bu sonucun mimarları da son 3 dönemdir iktidar olan malum zihniyettir. Sonuç olarak, artık hakımızın bu kara bulutlardan ve halkı ezen malum zihniyetten kurtulmasının zamanı geldi. Herkesin de bildiği gibi Türkiye’de bütün bu sorunları çözecek tek bir parti vardır. O da CHP’dir. Yaşanabilir bir Türkiye için tüm halkımızdan destek istiyoruz. Ispartamızı ve Türkiyemizi, çatışma ruhu içinde olan bu insanlardan ve zihniyetten kurtarmak istiyoruz. Bunun için bize destek verin, 8 Haziran’da hep birlikte yaşanacak bir Türkiye’ye uyanalım” şeklinde konuştu.

Öte yandan Yeni Sanayiyi gezen Dinçtürk, esnafları selamlayarak, yaşanan sorun ve sıkıntıları dinleyerek uzun süre sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum