Mezarlığı Tel Örgüyle Çevirdi

Mezarlığı tel örgüyle çevirdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2015 12:20
Mezarlığı Tel Örgüyle Çevirdi

Isparta Belediyesi, 1999'da yılında kamulaştırtığı ve mezarlık olarak kullanılan arazinin bedelini ödemeyeince mülk sahibi, içerisinde mezarlıkların da bulunduğu 2 bin 400 metrekarelik alanı tel örgüyle ördü.
Binbirevler Mahallesi'ndeki Asri Mezarlığı'na gelen iş makinesiyle birlikte gelen Nureddin Karaman, kamulaştırma bedeli ödenmeyen arazisini tel örgüyle kapladı, defin işlemi yapılmaması için de alanı kazdırdı.

Araziye giden yolu da toprakla kapatan Karaman, kamulaştırma bedelinin ödenmemesi halinde araziyi duvarla kapatacak Karaman, gazetecilere yaptığı açıklamada Isparta Belediyesi'nin 1999 yılında mezarlık olarak kullanılmak üzere arazisini kamulaştırdığını anlattı.

Kamulaştırma kararının ardından Isparta 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin arazisine 1 milyon 28 bin lira bedel biçtiğini ifade eden Karaman, bedelinin belirlenmesinin ardından belediyenin bu zamana kamulaştırma bedelini ödemediğini vurguladı. Kendisinin 2 kez Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak, ödemenin yapılmasını istediğini dile getiren Karaman, mahkemenin ödeme emirlerine rağmen belediyenin ödeme yapmadığını anlattı. Bunu üzerine mezarlıkta kendine ait olan araziyi telle çevirdiğini belirten Karaman, defini engellemek için iş makinesiyle alanı kazdırdığını ve yolu toprakla kapattığını kaydetti.

Ödeme yapılmaması halinde mezarlığın kaldırılması için mahkemeye başvuracağına dikkati çeken Karaman, "Bu vebal başkanının. Ben kalben rahatım. Burada 40 mezar var. Benim mülkümü parselleyim satıyor. Mahkemeye veriyorum, paramı vermiyorlar. Belediye mezarlı kaldırsın" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.