MHP AKP'nin Gizli Destekçisi

Seçim barajının kalkması gerektiğini dile getiren Gençay, MHP’ye de gönderme yaptı. Gençay, MHP’nin zorda kaldığı zaman hükümeti desteklediğini başka zaman ise eleştirdiğini iddia etti.

Yayınlanma:
MHP AKP'nin Gizli Destekçisi

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, son günlerde gündemden düşmeyen seçim barajı konusu ile ilgili Medyakdeniz’e önemli açıklamalarda bulundu.

Anayasa Mahkemesi’ne yapılan bireysel başvuru sonrası gündeme alınan seçim barajı ile ilgili süreçi değerlendiren Gençay, “Seçim barajı ile ilgili Anayasa Mahkemesi görüşmelerine başladı. ‘3 hafta içerisinde karar veririz’ dendi. Burada Anayasa Mahkemesinin bu çalışmayı yapmasının nedeni 3 parti. Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokratik Sol Parti. Kişilerin hakları ihlal ediliyor diye kişisel olarak başvurdular.

HÜKÜMETİ VE MHP’Yİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL
Burada hükümeti anlamak mümkün değil. Bir de MHP’yi anlamak mümkün değil. Neden; hükümet diyor ki ‘biz millet iradesine dayanıyoruz. Millet iradesini temsil ediyoruz, onların istediğini yapıyoruz, darbelere karşıyız’ diyor. Yıllardır konuştuğu ve yaptığı bu. Ama şuanda darbelerin koyduğu yasayı da savunur durumda. Buna akıl fikir erdirmek mümnük değil.
Milletin iradesine yüzde 10 gibi sınır konulmadan gerçekleşir. Bu baraj olunca samimi oylar çıkmıyor. Millet burda hesap oyu yapıyor. Burda oylar başka partilere yönlendiriliyor. Burada Anayasa Mahkemesi bu barajı sıfırlaması lazım. Türkiye’de yüzde 1 de olsa halkın iradesi Meclis’te temsil edilmesi lazım. 3 milyon oy alınırsa. Mecliste o temsil edilmezse orada huzur olmaz barış olmaz. Onun için bu barajın kalkması lazım.

MHP, AKP’NİN GİZLİ DESTEKÇİSİDİR
Bu MHP’ye aklım fikrim ermiyor. İktidar bu baraj olunca gücü zayıflayacak. Muhalefet burda hem halkın iradesini savunması lazım. Hem de yapılan bu haksız olayı savunmaması lazım. Ama MHP ne hikmetse her konuda hükümete böyle destek veriyor. Başbakana birşey olursa ülke kaosa gider. Çözüm sürecinde teskereki en çok reddetmesi gereken MHP ‘evet’ der. Baraj bu milletin iradesine ipotek koymaktır. Baraj aslında milli irade hırsızlığıdır. Bunu da savunur duruma geçiyor ki burda MHP, AKP’nin gizli destekçisidir. Burda bu çıkıyor. Zorda kaldığı zaman ona destek veriyor. Başka zaman da eşleştiriyor.

BARAJIN KALKMASI LAZIM
Onun için biran önce bu barajın kalkması lazım. Herkes hür ve eşit bir şekilde seçime gitmesi lazım. Zaten Hür ve eşit bir seçim yok yani. Neden yok. Bir parti 200 milyon alıyor, bir parti bir kuruş almıyor. Aynı şartlarda seçim yapılıyor. Netice de o çok güçlü olduğu için başkalarının oylarına ipotek koyuyor ve alıp gidiyor. Bu yardımların da her partiye yapılması lazım. Ama Partisine göre yapılması lazım. Onun için Hükümet milletin iradesini istemiyor. Darbe iradesiyle iktidarını devam ettirmek istiyor. Fakat muhalefetten MHP de Milletin iradesini istemiyor. O da yerinden memnun. Buralarda durayım yeter. Hükümet zor durumda kalırsa destek olucam diye gösterge bu çıktı yani” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum