MHP Arayış İçinde

MHP'de, seçilme yaşının 25'e düşürülmesi nedeniyle arayış başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Aralık 2010 12:54
MHP Arayış İçinde

MHP'de seçim öncesi milletvekili adayı kriterleri belirlendi. Genç ülkücüleri Meclis'e taşımak isteyen MHP kadın sayısını da arttırmak için harekete geçti.

Beş genel başkan yardımcısından oluşan Genel Merkez Seçim Komisyonu, genç isimleri mercek altına alacak. Volkan Yanardağ'ın haberine göre nitelikli ve iyi eğitim almış, partinin geleceğinde de yer alabilecek isimler, listelere yerleştirilecek. En az iki gencin listeye girmesi beklenirken, sayının artabileceği belirtiliyor. Ülkücü kökenli olmaları gençlere artı puan getirecek ancak dışarıdan gelecek adaylara da 'büyük çatı' hedefi kapsamında kapılar kapatılmayacak.

ERKEK PARTİSİ GÖRÜNTÜSÜ SİLİNECEK
MYK toplantısında Genel Başkan Devlet Bahçeli, siyasete uzak kalan kadınların da listelerde yer bulması talimatını verdi. MHP'de halen iki kadın vekil bulunuyor. Bu sayının partinin başarısına bağlı olarak kıyaslanmayacak şekilde artması bekleniyor. 'Erkek partisi' eleştirilerine maruz kalan MHP, bu hamleyle hem kadın seçmene kadın adaylarla seslenecek hem de bu imajı yok etmeye çalışacak.

BELEDİYE BAŞKANLARI ADAY OLACAK AMA
MHP, milletvekili adayı olmak isteyen belediye başkanlarının da sınırlarını belirledi. Buna göre, en az iki dönem belediye başkanlığı yapmış isimler, görevlerinden istifa ederek, milletvekilliğine aday olabilecek. Ancak bunun da bir şartı var. Belediye başkanının milletvekili adaylığı için istifasıyla belediye meclisinde çoğunluk, AK Parti, CHP veya başka bir partiye geçecekse, başkanın adaylığı kabul edilmeyecek.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.