MHP Bağımsızlığımızın En Önemli Sigortasıdır

MHP Isparta Milletvekili A. Adayı Tuncay Engin, partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin iç ve dış politikada büyük bir felakete sürüklendiğini kaydederek “MHP, bağımsızlığımızın en önemli sigortasıdır” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2015 16:00
MHP Bağımsızlığımızın En Önemli Sigortasıdır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili Aday Adayı Tuncay Engin, MHP İl Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında neden aday adaylığı ve Neden MHP? Sorularına cevap verdi.

Engin, açıklamasında “Yaklaşık 15 yıl ülkemizin pek çok köşesinde kaymakam olarak görev yaptım. Daha sonra 5 yılı aşkın bir süre İçişleri Bakanlığı’nda Araştırma ve Etütler Merkezi, Toplumla İlişkiler Dairesi ve Stratejik Yönetim Dairesi Başkanlıklarında görev yaptım. Bu görevler dolayısıyla, İçişleri Bakanlığı’nın ilk stratejik planının hazırlanmasında iki Koordinatör Daire Başkanından biri oldum. 2008 ve 2009 yılında İçişleri Bakanlığı bütçesi ve yatırımlarının tüm süreçlerinin koordinatörü oldum. 2009 yılından itibaren de İçişleri Bakanlığı’nın TBMM ile ilgili tüm işlerinde bakanlık adına Koordinatör Daire Başkanlığı görevini üstlendim.

2010 yılı Şubat ayında Bölgesel Kalkınma konularında yerelden kalkınma amacıyla kurulan BAKA Genel Sekreteri olarak göreve başladım.

EN BAŞARILI AJANS
BAKA’nın kurucu Genel Sekreteri olarak Isparta, Antalya ve Burdur’un kalkınmasına yönelik yoğun çalışmalar yaptık. Bu görevler dolayısıyla binlerce kişiye istihdam ve iş alanı açılmasına vesile olduk. Yurtiçi ve yurtdışından bölgemize yatırımcı çekilmesi konusunda Türkiye’ye örnek bir Ajans olarak gösterildik. Türkiye’deki 26 ajanstan pek çok genel sekreter ve uzman bizim başarımızı incelemek ve örnek uygulamaları görmek için Ajansımıza geldiler.

Bu çalışmaların sonucunda başta Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz olarak üzere bir çok kişi ve kurum bizi EN BAŞARILI AJANS olarak gösterdi.

2013 yılında Sanayi Gazetesi tarafından Türkiye’nin en başarılı kalkınma ajansı seçildik. Valiler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları tarafından onlarca ödüle layık görüldük.

Kaymakamlık görevleri esnasında da Belediye Meclisleri ve Muhtarlar tarafından oy birliği ile FAHRİ HEMŞERİ ilan edildik.



GEREKÇE VEKİLLERLE UYUMSUZLUK
Bütün bunlara rağmen “MİLLETVEKİLLERİ İLE UYUMSUZ” olduğumuz gerekçesiyle 20 Kasım 2014 tarihinde görevden alındım. Sadece beni görevden alabilmek için Torba Kanun’a bir madde eklediler. Yönetim Kurulunu by pass ettiler.
Oysa ben vekillerimizden Isparta’nın yararına, ülkemizin yararına çalışmalar beklerdim.

EN BAŞARILI BÜROKRAT
Görevden alındıktan, 2 ay sonra kendisine en başarılı bürokrat ödülü verildiğini de hatırlatan Engin, “Kaderin garip bir cilvesi ki, görevden alındıktan 2 ay sonra, BAKA’da yaptığımız çalışmalardan dolayı Genç Bürokrat Dergisi ve Birlik Vakfı işbirliğiyle “EN BAŞARILI BÜROKRAT” seçildim. Ben BAKA’daki görevim esnasında özellikle Isparta iktidar vekillerimizden Isparta’nın gelişmesine yönelik projeler beklerdim ama bunu göremedim” ifadelerini kullandı.



İKTİDAR VEKİLLERİ PROJE İLE GELMEDİ
İktidar partisinin milletvekillerinin BAKA’ya hiçbir zaman proje ile gelmediklerini ileri süren BAKA Eski Genel Sekreteri Tuncay Engin, “İktidar vekilleri hiçbir zaman projeyle gelmedi. Baskılar karşısında eğilmedim, bükülmedim, eyvallah etmedim. Kendime hep “ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR” felsefesini benimsedim. Haksızlık yapmaktansa, görevden alınmayı bir şeref madalyası olarak gördüm” dedi.

BAĞIMSIZLIĞIN GÜVENCESİ MHP
Engin, Neden MHP? Sorusuna ise “Ülkemizin birlik ve bütünlüğü karşısında hassasiyetinden, Türkiye’nin bağımsızlığının güvencesi olduğundan, Vatan sevgisinden, Şu anda ülkemizin içinde bulunduğu iç ve dış sıkıntılarını çözecek en önemli adres olduğundan, Türkiye’nin geleceğinin teminatı olduğu için tercih ettim” cevabını verdi.



MİLLETİMİZ VE CUMHURİYET’İN BEKAASI İÇİN
Engin açıklamalarında “Türk Milliyetçiliğinin Varlığı, Türk milletinin geleceğidir. Tarihimiz şanla şerefle dolu olsa da, acı günleri de oldukça fazladır. Tarihimizin en önemli günlerini yaşamaktayız. Milletimizin ve Cumhuriyetimizin bakası için, birlik ve beraberlik içinde bütünleşmemiz kaçınılmazdır. Bunu sağlayacak yegane parti de Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Bu duygularla MHP’den aday adayı oldum. Bundan da büyük bir onur duyuyorum” dedi.

MHP GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR
MHP’nin Haziran’da iktidar olacağını iddia eden Engin, “Bazıları neden muhalefet partisine gitti diyorlar. Muhalefet olacağımız kim söylüyor ki. MHP Haziran’da gümbür gümbür iktidara geliyor. Bunu hala göremediniz mi?” diye sordu.

BİZİ BATAKLIĞA ÇEKEMEYECEKLER
Seviyeli bir seçim kampanyası mesajı veren Engin, “Bu arada bazıları da bize saldırarak, kavga ve polemiklerin içine çekmeye çalışıyor. Onlara şunu söyleyebilirim. Bizi asla böyle bir bataklığa çekemeyeceksiniz. Çünkü biz Isparta’nın sorunları ve çözümleri için gerekenleri çok iyi biliyoruz. Emeklilerimizin, esnafımızın, işçilerimizin, engelli kardeşlerimizin, memurlarımızın, çiftçi kardeşlerimizin, kadın ve gençlerimizin sorunlarına en iyi, güzel çözümlerle onların dertlerine derman olacağız. Kimseyi ötekileştirmeyecek, inancına ve yaşam tarzına karışmayacak, herkesin haklarına saygı göstereceğiz” şeklinde konuştu.



FİNAL BAHÇELİ ŞİİRİ İLE OLDU
Açıklamasında Yunus Emre, Alvarlı Efe ve Hacı Bektaş-ı Veli’den dizelere de yer veren Tuncay Engin, sözlerini MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin;

Adımız bir,
Anımız bir,
Acımız bir,
Biz büyük bir aileyiz.
Kuzeyden güneye,
Doğudan batıya,
Tek bilek, tek yüreğiz.
Biz Türkiye’yiz” dizeleriyle bitirdi.

Engin, açıklamasının ardından salondakileri bozkurt işareti ile selamladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum