MHP Genel Başkan Yardımcısı Ağır Konuştu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Tunca Toskay, MHP Isparta İl binasında açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2011 16:17
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ağır Konuştu

İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla MHP'li Isparta Belediyesi'ne yönelik operasyonu değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, "Bu konularda vicdani karar vermek durumunda olanlar, işin gelişmesini ve önümüzdeki yılları da düşünmek zorundadır. Doğru, haklı, adaletli ve hızlı bir karar bekliyoruz" dedi.

Isparta Belediyesi'ne yönelik gelişmeleri takip eden MHP Genel Başkan yardımcıları Tunca Toskay ve Sadri Durmaz, partilerinin Isparta İl Binası'nda basın toplantısı düzenledi.

Isparta Belediyesi'nde yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Toskay, olayın yaşandığı günden itibaren genel merkezden Isparta'ya gelerek değerlendirme yaptıklarını söyledi. Gelişmeler hakkında bilgi almaya çalıştıklarını belirten Toskay, operasyona ilişkin kesin değerlendirme yapmalarının doğru olamayacağını kaydetti.

BAHÇELİ TALİMAT VERDİ
Toskay, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin talimatları doğrultusunda ilk günden beri konuyu takip ettiklerini vurguladı.

Toskay, "Olayın başlangıcından itibaren Isparta'dayız. Bu yakından, özenli, dikkatli takibimiz devam edecek. Arkadaşlarımızla görüşeceğiz. Gelişmelerin ne noktada olduğu hakkında bilgi sahibi olacağız. Hızlı bir biçimde sonuç alınabilmesi için bir katkımızın olup olmayacağını değerlendireceğiz. Bu aşamada süreçle ilgili çok açık, kesin değerlendirme yapmamız doğru değil. Çünkü bilgiler, gelişmeler hala sürüyor ve gelişiyor. Bunları yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

'ÖNÜMÜZDEKİ YILLARI DA DÜŞÜNMEK ZORUNDALAR'
Konuşmasında sık sık 'Bu olayı yakından ve dikkatle takip ediyoruz' ifadesini kullanan Toskay şunları söyledi: "Polise, emniyete ve yargıya intikal etmiş ya da edecek bu olayda biz parti olarak doğru, haklı, adaletli ve hızlı karar çıkmasını arzu ediyoruz. Bu konuda sorumlu olan herkesin de görevini adaletli ve özenle yapmasını bekliyoruz. Bugün içinde bulunduğumuz siyasi ortamı dikkate alarak özen ve adalet duygusundan ayrılmayacağını umut ediyoruz. Bu tip süreçler bugünlerle, yarınlarla, yıllarla sınırlı değildir. Bu konularda vicdani karar vermek durumunda olanlar işin gelişmesini ve önümüzdeki yılları da düşünmek zorundadır diye değerlendiriyoruz. Tekrar söylüyorum, Milliyetçi Hareket Partisi olarak Isparta'da cereyan eden bu olayı çok dikkatli ve yakından bir şekilde takip ediyoruz." dedi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında 23 Eylül'de belediyeye yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı ise 28'e yükseldi. Aralarından MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer ve Genel Koordinatör Mehmet Ateşgül'ün de bulunduğu 28 kişi, emniyetteki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum